© Haber Acıpayam 2022

Vuslatın 746. yıldönümü / Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı Şeb-i Arus'a akın eden Denizlililer unutulmaz bir gece yaşadı.

Vuslatın 746. yıldönümü

Büyükşehir’den Hz. Mevlana'yı anma gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı Şeb-i Arus'a akın eden Denizlililer unutulmaz bir gece yaşadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk tasavvufunun en büyük alimi olan büyük mütefekkir ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746. yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda anma programı düzenledi. Şeb-i Arus programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi.

Muhteşem ışık ve görsel sunumlar

Denizlilerin yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Arus programında Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Müziği büyük beğeni topladı. Lokman Kuzdere, Hz. Mevlana'nın şiirleriyle geceye renk katarken, semazenler ise sema gösterileri ile izleyicileri mest etti. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, güftesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin kendine ait olan eseri “Ferahnak-Aşiran" eseri gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin bu özel gösterisi anma gecesine katılan binlerce Denizliliyi kendine hayran bıraktı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

TÜM HABERLER