Yanan ormanlar küllerinden yeşerdi
ACIPAYAMTarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, Denizli’nin de yer aldığı 7 ilde, geçmişte yanan ormanların küllerinden yeniden yeşermiş halini resmi internet sitesinde ‘öncesi-sonrası’ notuyla paylaştı. Yayınlanan fotoğraflarda Denizli Çamköy bölgesinde yanan alanların, doğal gençleştirme ve ağaçlandırma yöntemi ile nasıl eski haline döndüğünü gözler önüne serdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, kendi resmi internet sitesinde geçmiş yıllarda yanan ormanları ‘öncesi- sonrası’ adlı fotoğraflarla paylaştı. Orman Genel Müdürlüğü personelleri tarafından çekilen fotoğraflarda Denizli, Muğla, Kütahya, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Antalya bölgeleri yer aldı. 7 ilin yer aldığı ormanların yangında, küle dönmesinden sonra yeniden yeşermesi için doğal gençleştirme ve ağaçlandırma yöntemi yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların sona erdiği 7 ildeki ormanlık alanlar yeniden küllerinden doğdu. Eski halinden eser kalmayan alanlar şimdi ise yem yeşil görünümü ile adeta görenleri şaşırtıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.