© Haber Acıpayam 2022

Yaşayan İnsan Hazinesi Özke'den Başkan Zolan'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan sipsi ustası Halime Özke, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Yaşayan İnsan Hazinesi Özke'den Başkan Zolan'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan sipsi ustası Halime Özke, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan 72 yaşındaki sipsi ustası Halime Özke, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete Halime Özke’nin yanı sıra, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, ailesi ve beraberindekiler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan sipsi ustası Halime Özke'nin aldığı UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülünün tüm Denizli’yi gururlandırdığını söyledi. Başkan Osman Zolan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizde sizin gibi değerli yaşayan insan hazinelerine çok önem veriyor. Bu kapsamda çok özel isimleri davet ettiler. Denizli’den de sizlerin olması bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

"Şehrimizin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Sipsi ustası Özke'yi daha önce farklı programlarda dinlediğini anlatan Başkan Zolan, "Denizlimizin değerlerini ve güzelliğini ortaya koyuyorsunuz. Bizler de  şehrimizin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Özke ise, ödüle layık görüldüğü için gurur duyduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan, Halime Özke ve beraberindekiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Sipsi ustası Özke, Çamelili cura sanatçısı Hayri Dev’in ardından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan Denizlili ikinci isim oldu.

İlginizi Çekebilir

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

TÜM HABERLER