Yetişecek nitelikli personellerle hükümlülerin eğitimi sağlanacak
ACIPAYAMPamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Hasan Erbil Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında hükümlülerin eğitimi ve iyileştirilmesine yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı.
Söz konusu protokol ile infaz hizmetlerinin niteliğinin yükseltilmesi için ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlerinin ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi ve mesleki eğitimlerinin sağlanması hedeflendi.
Hasan Erbil Eğitim Merkezi ev sahipliğinde yapılan programda taraflar olarak protokol Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek tarafından imzalandı.
Protokol hakkında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak her alanda şehrimizle bütünleşmeyi çok önemsiyoruz. Mevcut durumu daha iyiye, daha güzele ulaştırmak adına Denizli’nin tek üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
İmzalanan protokol ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Hasan Erbil Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek ise şunları belirtti:
“Pamukkale Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz protokolün yenilenmesinden dolayı ve Pamukkale Üniversitesi’nin verdiği desteklerden dolayı memnuniyeti içindeyiz. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, protokolün hayırlı olmasını dilerim.”
İmzalanan protokolle ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan tüm personelin bilimsel, mesleki ve teknik konularda bilgi ve beceri sahibi olmaları, mesleki kültürün ortak maddi ve manevi değerlerini benimsemeleri hedef edinilmiştir. İmzalanan protokol ile Eğitim Merkezinde yapılan hizmet öncesi eğitim, aday memur yetiştirme eğitimi, hizmet içi eğitim, görevde yükselme eğitimi ve ilk yardım eğitimlerinde Pamukkale Üniversitesi ile Eğitim Merkezi arasında çeşitli konularda iş birliği yapılması planlandı. Eğitim Merkezi görevlilerinin akademik becerilerinin yükseltilmesi, Eğitim Merkezinde yapılan çalışmalara Pamukkale Üniversitesinin katkı sağlaması ile Üniversitenin ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yapacağı araştırma konularında karşılıklı iş birliği protokolünün temel esaslarını oluşturuyor.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.