Yetenekli eller çamura hayat veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetenekli eller çamura hayat veriyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılan ücretsiz seramik kursunda eğitim gören kursiyerler çamura adeta hayat vererek bir sanat eserine dönüştürüyor.

Yetenekli eller çamura hayat veriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılan ücretsiz seramik kursunda eğitim gören kursiyerler çamura adeta hayat vererek bir sanat eserine dönüştürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) kentin 8 farklı noktasındaki tesislerde ücretsiz kurslar vermeye devam ediyor. Bu kapsamda DENMEK’te gerçekleştirilen ücretsiz seramik kursu Denizlilerin en yoğun ilgi gösterdiği branşlar arasında yer alıyor. DENMEK bünyesinde açılan ücretsiz seramik kursunda eğitim gören kursiyerler adeta çamura hayat vererek bir sanat eserine dönüştürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Seramik Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler, ürettikleri eserlerle göz dolduruyor. Kurslara katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

Kursiyerler memnun

Seramik kursuna katılan kursiyerler söz konusu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirtirken, kurs sayesinde hem sosyal hayatlarına yeni bir renk geldiğini hem de ürettikleri ürünlerle mutlu olduklarını ifade ediyor.

Seramik Kursu Eğitmeni Aynur Mutlu: Seramik çamurunu önce tasarlayıp sonrasında biçimlendiriyor ve şekillendiriyoruz. Tüm işlemleri atölyemizde gerçekleştiriyoruz. İlk derslerde düz bir tabakla başlıyoruz ardından çok hızlı bir şekilde heykele varan bir yolculuğa çıkıyoruz. Kursiyerlerimiz burada sekizinci ayın sonunda çok ciddi bir eğitim almış oluyorlar. Kursumuza talep çok fazla. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz. Bir seramik atölyesinde bulunması gereken her türlü imkan bize sağlanıyor. Türkiye’de parmakla gösterilen atölyelerden birisindeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.

Sevilay Berber: Emekli olduktan sonra bir arayış içerisine girdim. Seramik kursunu ziyaret ettim. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi edindim ve çok ilgimi çekti. Yapılan işler sergiler ortaya konulan ürünler gerçekten muhteşemdi. Ben de onların bir parçası olmak istedim. Denizli Büyükşehir Belediyesi güzel bir çalışma içerisinde. Seçtiği öğretmenler alanlarında yeterli ve uzman.

Gökhan Yüksel: Denizli Büyükşehir Belediyesinin seramik kursunda seramik çalışmaları yapıyoruz. Tasarladığımız objeleri çamura dönüştürüyoruz. Ben belediyemizin yapmış olduğu sergileri gezdim ve hoşuma gitti. Böylelikle bu kursa katıldım.  Bu tür uğraşları seven herkes bu kursları denemeli. Kurslar hem insanın stresini alıyor hem de güzel bir uğraş. Denizli halkına böyle bir imkan sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederiz.

Semra Yüksel: İki yıl önce Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurslarına katılmaya karar vermiştim. Çok güzel bir etkinlik, çok güzel bir uğraş. İnsanın stresini alıyor. Yeni ve güzel şeyler ortaya çıkarıyorsunuz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Coronavirüs Kuşadası’na kruvaziyer seferlerini artırdıÖnceki Haber

Coronavirüs Kuşadası’na kruvaziyer sefer...

BBP Lideri Destici: Eğer biz bugün İdlib’den çekilirsek yarın Afrin’den, öbür gün Tel Abyad’dan çekilmek zorunda kalırız”Sonraki Haber

BBP Lideri Destici: Eğer biz bugün İdlib...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!