2. Kaleiçi İndirim Festivali başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2. Kaleiçi İndirim Festivali başladı
Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği'nin bu yıl 2.sini düzenlediği Kaleiçi Alıveriş Şenliği başladı.
Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği'nin bu yıl 2.sini düzenlediği Kaleiçi Alıveriş Şenliği başladı. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Soner Yılmaz ile çok sayıda protokol üyesi, Kaleiçi esnafı ve vatandaşlar katıldı.
Denizli Belediyesi Mehteran Takımı da, törene ayrı bir renk kattı. Başkan Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, Kaleiçi'nin ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Zolan, ''Kaleiçi bizim yüreğimizin attığı yerdir. Kaleiçi atalarımızın gelip ilk ticarete başladığı yerdir. Kaleiçi bizim özümüz, bizim değerimizdir. Onun için 800 yıl önce başlayan bu yürüyüş ilelebet devam edecektir. Atalarımızdan kalan bu değerimiz üzerine güzellikler eklenerek inşallah gelecek nesillere aktarılacaktır. Burası ahiliğin başladığı, usta çırak ilişkisinin yaşadığı yerdir. '' dedi.

Vali Demir de, sadece Türkiye'de değil dünyada özellikle küresel sermayenin oluşturduğu AVM'ler her tarafta çığ gibi büyüdüğünü ifade ederek ''Bizim de şehrimizde çok büyük AVM'ler oluştu. Ancak Denizli gibi ahiliğin ticaret erbabının oluştuğu yerlerde bu pek de olmadı. Biz bunu söylerken AVM'lere karşı olduğumuzu söylemiyoruz. Dünya nereye gidiyorsa Denizli de oraya doğru gidecek. Ama burada küresellikle yerel geleneğin en çarpıcı örneğini görüyoruz. Burada babalarımız alış veriş yaptı, torunlarımızın da alış veriş yapması için elimizden gelen desteği vermeliyiz. '' dedi. Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Yılmaz da, Kaleiçi'nde 50 farklı alanda yaklaşık 650 işyeri bulunduğunu ve bunların indirim festivaline destek verdiğini kaydetti. Yılmaz, festivalin 30 Kasım'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Başkan Zolan, Vali Demir, protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kaleiçi'ni gezip alış veriş yaptı. Esnaflarla sohbetler edilip vatandaşların Kaleiçi hakkındaki görüşleri soruldu. Başkan Zolan, beraberindekilere belediyenin kısa süre önce restore edip hizmete sunduğu tarihi mekânda çay ikram etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NEJAT UYGUR HAYATINI KAYBETTİÖnceki Haber

NEJAT UYGUR HAYATINI KAYBETTİ

POLİS EŞLERİ YARDIM İÇİN TOPLANDISonraki Haber

POLİS EŞLERİ YARDIM İÇİN TOPLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!