BAŞKAN ŞEVKAN'DAN BAYRAM MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN ŞEVKAN'DAN BAYRAM MESAJI
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı. Başkan Şevkan mesajını şu şekilde kaydetti: "Cumhuriyet ve Anadolu İnsanı… İşte uyum, işte aydınlık.
Yüce Türk Milleti ile Cumhuriyet rejimi birbirini öylesine tamamlamış ki her birinin aydınlığı birbirinin yüzüne vurmaktadır. Cumhuriyet rejimi hiçbir millete Türk Milletine yakıştığı kadar yakışmamıştır. Yüce Türk Milleti ise tüm diğer milletlerden daha fazla aşıktır cumhuriyete.
Çağlar boyu kadınıyla erkeğiyle, yoksuluyla zenginiyle omuz omuza yaşamış bu millet gittiği her yere bu anlayışını taşımıştır. Anadolu coğrafyasında yine aynı şekilde barışın sembolü olmaya devam etmiştir. Bütün dünyanın hele hele emperyalist toplumların gözünü kamaştıran Anadolu coğrafyası hep saldırılara uğramıştır. Bu tarih boyunca süregelmiştir. 
Osmanlı Devletimizin yıkılmasından sonra onun küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ona inanmış Anadolu insanı “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışıyla bir devlet yaratmışlardır. Genlerinde Cumhuriyet anlayışı taşıyan bu millet cumhuriyetle yönetilsin derken hiç zorluk çekmemişlerdir. Böylece özlediği ama içinde taşıdığı Cumhuriyetiyle Yüce Türk Milletinin düğünü gerçekleşmiştir. Tarihler boyunca olduğu gibi Anadolu coğrafyasında kargaşanın bitmesini istemeyen faşist ruhlu insanlar ve topluluklar hep olacaktır ve olmaya devam etmektedir. Mazluma yunus, zalime yavuz olmasını bilen bu yüce millet bir başka deyimle barışın kartalı olmaktan çekinmeyecek ama onun gönlünde yatan hep barış güvercinleri olacaktır. 
Siyaset meydanlarında kıyasıya birbirine saldıran siyasetçilerimiz, hiçbir zaman yan yana gelememiş insanlarımız, çocuğundan yaşlısına, erkeğinden kadınına söz konusu vatan olduğunda, söz konusu cumhuriyetimiz olduğunda gözlerini kırpmadan ve hiç tereddüt etmeden yan yana, omuz omuza kardeş olabilmektedirler. Yurdumuzun dört bir köşesinde kardeşliğimizi arkadan kalleşçe hançerlemeye uğraşan hainler bilmelidir ki kazanan barış olacaktır, kardeşlik olacaktır. Türk Milletinin tarih öncesinden bugüne kadar umutları hiçbir zaman bitmemiş aksine ulu ırmaklar gibi çağlayarak akmıştır. 
Bu duygu ve düşünceler içinde dünya barışının teminatı olan Yüce Türkiye Cumhuriyetimizin ve onun Büyük Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve insanlık için, insanı yaşatmak için yaşamını yitirmiş, toprağa düşmüş geçmişten geleceğe tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

Dr. Hulusi ŞEVKAN
Acıpayam Bld. Bşk.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ZOLAN'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJIÖnceki Haber

BAŞKAN ZOLAN'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYR...

ACIPAYAM'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSUSonraki Haber

ACIPAYAM'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!