Bu meslek mensupları futbolcu gibi transfer ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu meslek mensupları futbolcu gibi transfer ediliyor
Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği (DENGE) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertuğrul, üyelerine iş aramayan tek derneğin kendileri olduğunu, teknik elamanların fabrikadan fabrikaya transfer edilir hale geldiğini söyledi.         Ertuğrul,...
Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği (DENGE) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertuğrul, üyelerine iş aramayan tek derneğin kendileri olduğunu, teknik elamanların fabrikadan fabrikaya transfer edilir hale geldiğini söyledi.

        Ertuğrul, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Denizli’nin yıllık 3 milyar dolarlık ihracatını 10 binin üzerinde mühendis, 15 binin üzerindeki teknik ve ara elemanın özverili çalışması ile gerçekleştirdiğini ifade etti. Ertuğrul, “Derneğimizin şu an mimar, mühendis, tekniker, teknisyen ve teknik elemanlardan oluşan 160 üyesi var. Bir yıl içinde il genelinde üye sayımızı bine çıkartmayı hedefledik. Sanayi kenti Denizli’de başta tekstil, kablo, maden ve mermer sektörlerinde büyük oranda teknik ve iyi yetişmiş ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden derneğimize üye arkadaşlarımızın hepsi bir yerlerde çalışıyor. İşsiz arkadaşımız yok, bu yüzden il merkezindeki diğer dernekler içinde üyelerine iş aramayan tek dernek biziz.” dedi.

        Denizli’de iki bin kişinin daha teknik veya tekniker olsa hemen iş bulabileceğini belirten Ertuğrul, “Yetişmiş eleman sıkıntısı nedeniyle artık arkadaşlarımız bir fabrikadan diğerine, bir işyerinden diğerine transfer edilir hale geldi.” diye konuştu. İşletme ve fabrika sahiplerinden, derneğe donanımlı, İngilizce bilen, iletişimi kuvvetli, mesleğinde kendini iyi geliştirmiş, konulara vakıf elemanlar aradıklarına dair bilgiler ulaştığını vurgulayan Başkan Ertuğrul, “Denizli’de ne yazık ki yetişmiş eleman sıkıntısı çok fazla. Eleman sıkıntısını gidermek için açılan teknik ve endüstri teknik meslek liselerinden mezun olan öğrenciler de sektörün eleman sıkıntısını gidermeye yetmiyor. İşletme ve fabrika sayısı çok, mezun olan öğrenci az, sektörlerde çıraklıktan başlayarak kendini yetiştiren kalfalığa ve ustalığa kadar yükselen becerikli insanlarımızın sayısı da her geçen gün azalıyor. Bu yüzden yetişmiş eleman sıkıntımızı bitiremiyoruz. Üyelerimizin iş stresinden uzaklaşması için kurduğumuz komisyonlarla sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Sinema günleri, doğa gezileri, piknikler, dayanışma yemekleri ile üyelerimizi buluşturuyoruz. Bunun yanında her üyemize bilgisayar ve meslekleri ile ilgili, kullandıkları çeşitli bilgisayar programları ile ilgili eğitim seminerleri ve kurslar da organize ediyoruz." şeklinde konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DARIVEREN'DE YANGIN! 2 KATLI EV KÜL OLDUÖnceki Haber

DARIVEREN'DE YANGIN! 2 KATLI EV KÜL OLDU

BAŞKAN ŞEVKAN'LA GÜNDEME DAİR HERŞEY...Sonraki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN'LA GÜNDEME DAİR HERŞEY...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!