DENİZLİ'DE TAŞ HEYKEL KOLONİSİ BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DENİZLİ'DE TAŞ HEYKEL KOLONİSİ BAŞLIYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Türkiye ve Denizli’nin tek "Taş Heykel Kolonisi", 26 Mayıs’ta başlayacak.
 Taş Heykel Kolonisi, Türkiye'den 3, yabancı ülkelerden 7 olmak üzere 10 sanatçının katılımıyla 26 Mayıs'ta başlayacak. Yerli ve yabancı heykeltıraşların katılımıyla başlayacak olan "4.Taş Heykel Kolonisi" ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, koloninin bu yıl da büyük talep göreceğini dile getirdiler.
Koloniye katılım için Türkiye'den ve 37 ülkeden toplam 133 sanatçının 197 proje ile müracaatta bulunduğunu kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4.Taş Heykel Kolonisi için 197 proje içerisinden 8 tanesinin seçildiğini söyledi. 
Taş Heykel Kolonisi’nin Kültürel zenginlik bakımından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Denizli bu noktada bir yerlere geldi ama daha yapılacak çok iş var. Taş ve travertenlerimizi heykel sanatıyla buluşturmalı ve dünyaya tanıtmalıyız. Denizli 19 antik kente sahip ve oralarda heykeller yönünden zenginliklerimiz var. Bu koloniye de destek vermek ve tanıtımında birlikte yürümek istedik. Daha fazla sanatçıyı Denizli ile buluşturmak istiyoruz. Sanatçılar burada 1 ay çalışacaklar, güzel heykeller yapacaklar. Ortaya çıkan eserleri de Denizli'nin halka açık olan alanlarında sergilemek istiyoruz. Bundan sonra belki müze yapılacak. Asıl amaçlarımızdan bir tanesi de eserleri halkla buluşturmaktır” dedi.
Traverten alanında dünyaca ünlü olan Denizli'de bu etkinliğin gerçekleştirilmesinin önemli olduğu için Taş Heykel Kolonisi’ni geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise şunları söyledi:
"4 yıl önce çok basit bir şekilde bir heykel kolonisi düzenledik. Bu düzenlemeye Amerikalı heykeltıraş Edward Fleming sebep oldu. İlk iki yıl sanatçılarımızın serbest çalışmalarını istedik. Onlar kendi istedikleri sanat eserlerini icra ettiler. 2013 ve bu yıl yani 2014’te sanatçılardan figüratif eserlerden sergi yapmalarını istedik. Bu yıl 37 ülkeden 133 sanatçı bize müracaatta bulundu. Bu sanatçılar ayrıca toplam olarak 197 proje takdim ettiler. Bu 197 proje içerisinden jürimiz 8 tanesini seçti. Bu yıl o seçilen sanatçıların eserlerini sunacağız. Bu kolonimiz gayet basit düşüncelerle başlayıp bugün Denizli'de artık bir kültür, bir heykel zenginliğini arttırmak için devam etmek istiyoruz ve bunu da Sayın Başkanımızın da desteği ile ileriki yıllara taşımayı arzu ediyoruz.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Damat adayı kazada öldüÖnceki Haber

Damat adayı kazada öldü

İmam Yaşlı Adamı Hastanelik EttiSonraki Haber

İmam Yaşlı Adamı Hastanelik Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!