Denizli'de yağmur suları için dev büzler yerleştiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de yağmur suları için dev büzler yerleştiriliyor
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı devam eden yağmur suyu hattında incelemelerde bulundu. Deliktaş, Anafartalar, Dokuzkavaklar, Fatih, Karşıyaka ve Aktepe mahallerinde, yağmurdan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldıracak çalışmalara...
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı devam eden yağmur suyu hattında incelemelerde bulundu. Deliktaş, Anafartalar, Dokuzkavaklar, Fatih, Karşıyaka ve Aktepe mahallerinde, yağmurdan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldıracak çalışmalara başlandı. Proje sona erdiğinde yağmur suyu hatları ile bu bölgeler, aşırı yağışlarda bile sıkıntı yaşamayacak.

Hasan Güngör Spor Salonu'nun arkasındaki çalışmaları inceleyen Başkan Zolan, "Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız, artık yağmur suyundan kaynaklı sıkıntılar yaşamayacak." dedi. Yerin 12,5 metre altına inilerek dev borular yerleştirildiğini anlatarak, "Altyapı konusunda Denizli Belediyesi, son yıllarda inanılmaz yatırımlar gerçekleştirdi. Bu yatırımları kentin her bölgesine taşıma gayretinde olduk. Kent merkezinden başlayarak altyapı konusunda sıkıntı yaşayan birçok mahallemizin sorununu çözdük. İçme suyu hatları, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile neredeyse kentin altını yeniden inşa ettik. Özellikle yağmur suyundan kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması için büyük gayret sarfettik. Geçmişte yaşanan sıkıntılar, kentin birçok bölgesinde yaptığımız yatırımlarla artık yaşanmıyor. Şuan yerin 12,5 metre altına, çapı 2,5 metreyi bulan ve bugüne kadar Denizli'de kullanılmış en büyük borular, titiz bir çalışmayla yerleştiriliyor. Ayrıca Ak Vadi Parkı'nın hemen altına, 3x3 metre ebadında, uzunluğu 1,5 kilometreyi bulan bir menfez inşa edildi. Neredeyse bir otomobilin sığabileceği bu dev borularla bir daha bu bölgelerde yağmur suyundan kaynaklı sıkıntılar yaşanmayacak." diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TKDK Denizli'ye 11. çağrı döneminde 210 proje başvurduÖnceki Haber

TKDK Denizli'ye 11. çağrı döneminde 210...

Denizli Yeşilay Şubesinden Öğrencilere SeminerSonraki Haber

Denizli Yeşilay Şubesinden Öğrencilere S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!