Denizli'deki eski tabakhane bölgesi turizm merkezi olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'deki eski tabakhane bölgesi turizm merkezi olacak
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kirişhane Mahallesi’nde bulunan eski tabakhane bölgesinin turizm merkezi olacağını söyledi. Zolan, bölgedeki eski tabakhane binalarının aslına uygun restore edilerek, kafeteryalar ve el işi ürünlerin...
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kirişhane Mahallesi’nde bulunan eski tabakhane bölgesinin turizm merkezi olacağını söyledi. Zolan, bölgedeki eski tabakhane binalarının aslına uygun restore edilerek, kafeteryalar ve el işi ürünlerin satıldığı yapılacağını ifade etti. Kaklık bölgesindeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınma işlemleri devam eden tabakhaneye, Zolan’ın evsahipliğinde Denizli Danışma Kurulu üyeleri inceleme gezisi düzenlendi. Geziye AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, diğer oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tabakhane Bölgesi Rehabilitasyon Projesi’nin tanıtıldığı gezide Başkan Zolan, “Burası 50 yıl önce tabak ve derilerin işlendiği, Denizli’nin ilk sanayi sektörünün olduğu yer. Bugün şehrin ortasında kaldı. Sektör itibarıyla çevre kirliliği ve güvenliği anlamında çok olumsuzluklar getirmekteydi. Islah organize sanayi bölgemizin yapılmasıyla bu bölgede çalışan tüm tezgâhlarımız oraya taşınıyor. Bu işletmeler artık burada olmayacak ama buradaki yapıların ayrı bir mimarisi var. Şehircilik anlamında güzellikler var, bunları koruyarak gelecek nesillerimize aktarmalıyız.” dedi.

Sanayicinin izlerini tabakhanede bırakmak istediklerini vurgulayan Zolan, “Denizli'nin geleceği, yol haritası anlamında burası, turizm için özentili bir noktaydı. Mal sahiplerini serbest bırakıyoruz, projemizi onlara sunduk. İsterlerse yıkıp eski mimari şeklinde yapabilirler. Ana hatlarla ilgili dış cephesi değiştirilmeyecek özellikle birkaç binanın iç fonksiyonlarını istedikleri gibi düzenleyebilecekler.” diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli Otobüs Terminali'nin yüzde 43'ü tamamlandıÖnceki Haber

Denizli Otobüs Terminali'nin yüzde 43'ü...

DARIVEREN'DE YANGIN! 2 KATLI EV KÜL OLDUSonraki Haber

DARIVEREN'DE YANGIN! 2 KATLI EV KÜL OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!