Ekmek İsrafının Önlenmesinde Belediyeden Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek İsrafının Önlenmesinde Belediyeden Destek
Denizli Belediyesi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ekmek israfını önlemeye yönelik başlattığı kampanyaya destek oldu.
 TMO İzmir Müdürü Ömer Aykut ve TMO Denizli Müdürü Sönmez Şahin, Denizli Belediye Başkan Vekili Aytaç Turgut’u ziyaret etti.
   Başkan Vekili Turgut, TMO müdürlerini ağırlayarak kampanyaya destek olmak istediklerini söyledi. Ülkede ekmek israfının ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Başkan Vekili Turgut, şöyle dedi:
  ‘Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun kutsal değerlerinden biri, zengin fakir ayırımı olmaksızın sofralarımızın baş tacıdır. Gerek dünyada gerekse ülkemizde maalesef en fazla israf edilen gıda ürünü ekmektir.
   Denizli Belediyesi olarak ekmek israfının önlenmesi ile ilgili çalışmalarınızı yürekten destekliyoruz. Ülkemizde her yıl ortalama 1,5 milyar lira tutarında 2,1 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu parayla 500 km yol, 500 okul, onlarca boğaz köprüsü yapılabilir. 80 tane hastane yapılıp yüz binlerce hasta tedavi edilebilir. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bir tarafta milyarlarca ekmek çöpe atılırken diğer taraftan dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca insan açlıkla savaş veriyor. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak herkesin kampanya için yapabileceği bir şeyler olduğunu bilmesini isterim. Aydınlık yarınlarımız için, çocuklarımızın geleceği için lütfen ekmek israfının önüne geçelim. İhtiyacımızdan fazla ekmek almayalım, ekmeği dilimleyerek tüketelim.’
  TMO İzmir Müdürü Ömer Aykut da, ekmek israfının önlenmesiyle verdiği desteklerden dolayı Başkan Vekili Aytaç Turgut’a teşekkür ederek, ‘Toplumumuzun tüm kesiminden kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda sivil toplum ve kamu kuruluşları temsilcileriyle işbirliği yapıyoruz. Bu kapsamda belediyemizle işbirliği için görüş alış verişinde bulunmaya geldik. İnanıyorum ki hepimiz ortak sorumlulukla çok güzel sonuçlar yaratacağız’ dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ELEKTRONİK SİGARA KAÇAKÇILIĞINA DARBEÖnceki Haber

ELEKTRONİK SİGARA KAÇAKÇILIĞINA DARBE

GASPÇILAR YAKALANDI !Sonraki Haber

GASPÇILAR YAKALANDI !

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!