FIRINCILARA YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FIRINCILARA YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ
Denizli’de, geçen gün bir fırında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bay, fırıncılara yangın eğitimi verdi.
 Bayramyeri’nde geçen cuma sabahı saat 09.10 sıralarında meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetmiş 35 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Denizli Fırıncılar Odası tarafından üyelerine yönelik Makine Mühendisleri Odası ve İş Güvenliği uzmanları tarafından doğalgaz ve tüp kullanımı konusunda eğitim verildi. Denizli Esnaf Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Merkez Efendi ve Pamukkale belediye başkan yardımcıları, Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bay, Makine Mühendisleri Odası ve İş Güvenliği uzmanları ile fırıncı ve pide üreticileri katıldı.
Bayramyeri’ndeki patlamanın kullanılan LPG’nin sıkışmasından meydana geldiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bay, o gün yaşanan olay öncesi kesinlikle itfaiye ve polisin aranmadığını sadece 112’ye haber verildiğini söyledi.
Patlamanın işyerinde bulunan tüplerde meydana gelen gaz sıkışmasından dolayı yaşandığını belirten Bay, ayrıca işyerinin bodrumunda başka esnafa ait birçok tüpün depolandığını belirtti. Fırıncı ve pideci esnafına işyerlerinin altındaki bodrum katlarında kesinlikle LPG tüpleri bulundurmaması ve kullanılmaması yönünde bilgi veren İsa Bay ayrıca, yine işyerlerinde gaz alma dedektörleri ve gaz algılayıcı cihazların bulundurulması gerektiğini söyledi. Sanayi tüplerinin de kesinlikle bina içinde bulundurulmaması gerektiğini belirten İsa Bay, sanayi tüpü kullanılması gerektiğinde tüplerin bina dışına konulmasını ve bakır borularla gaz akışının sağlanması gerektiğini kaydetti. Herhangi bir gaz kaçağı halinde kesinlikle yetkili servislerin çağrılması gerektiğini ifade eden İsa Bay, daha sonra yangınların nasıl başladığı, yayıldığı ve yangınlara nasıl müdahale edilebileceği konusunda bilgi verdi.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KLİMAYA DİKKATÖnceki Haber

KLİMAYA DİKKAT

CEVAT HOCA MEMLEKETİNE OKUL YAPTIRIYORSonraki Haber

CEVAT HOCA MEMLEKETİNE OKUL YAPTIRIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!