Geleceğine koş projesi koşar adımlarla ilerliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğine koş projesi koşar adımlarla ilerliyor
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Esra Şahin ve Yasemin Sezgin topluma hizmet uygulamaları ve sosyal proje geliştirme dersi kapsamında ‘’Gelecegine Koş’’ projesini Acıpayam ilçesinde bulunan Yassıhüyük ilkokulu ve ortaokulunda gerçekleştirdiler.
 Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Esra Şahin ve Yasemin Sezgin topluma hizmet uygulamaları ve sosyal proje geliştirme dersi kapsamında ‘’Gelecegine Koş’’ projesini  Acıpayam ilçesinde bulunan Yassıhüyük ilkokulu ve ortaokulunda gerçekleştirdiler. 

Bu proje öğrencilerin beden eğitimi resim ve müzik dersine olan olumlu bakış acısını geliştirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, iletişim becerilerini geliştirmek için başlatılmıştır. 
Bu bağlamda okulu spor,sanat ve bilim okulu haline getirmeleri temel amaç olmuştur. Belediyeler küçük esnaflardan para kırtasiye ürünü kitap vb. destek sağlanmıştır. 
Çocukların ilgisini çekip kitap okuma alışkanlığını amaç edinen okul harflerinden oluşturulan kitaplık oluşturuldu ve kitap temin edildi. 
Üniversite öğrencileri bu dönem ise değerler eğitimi ana konusuyla çocukların iletişim becerilerinden saygı sevgi yurtseverlik dayanışma yardımseverlik gibi değerleri kazandırmayı hedefleyen faaliyetler gerçekleştireceklerdir. 
Okulun çocuklar tarafından ilgi merkezi haline gelmesi adına ve çocukların şehirdeki bazı imkânlardan yararlanamaması dâhilinde sosyal sinema etkinliği okul boyama geleneksel oyunları kazandırma etkinlikleri gerçekleştireceklerdir. Ayni zamanda Yassıhüyük İlkokul sınıf öğretmeni Mesut KART’ın kendi imkânlarıyla yapılandırmacı özel okul ortamını öğrencileriyle gerçekleştirmesi üzerine esinlenen üniversite öğrencileri diğer sınıflara da özel okul ortamını sağlayacaklardır.
Her şey bir anda olmuyor yavaş yavaş iğneyle kuyu kazarcasına... Fidanları yetiştirmek sabır istiyor emek istiyor ama büyüyüp meyve verdiğinde emeğin ve mücadelenin üstün geldiğini gölgesine oturup sırtımızı yasladığımızda daha iyi göreceğiz.

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü Öğretmen adayları Esra Şahin ve Yasemin Sezgin, sosyal proje dersi kapsamında Yassıhüyük ilkokulunda yapacakları projeleri Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan  ile paylaştılar.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ŞEVKAN’DAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARETÖnceki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN’DAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Ezelden Ebede Tüm şehitlerimizi anma etkinliğiSonraki Haber

Ezelden Ebede Tüm şehitlerimizi anma etk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!