HER ŞEY SÜTLE BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HER ŞEY SÜTLE BAŞLADI
Akalan Fatih İlkokulu Okul Öncesi Öğretmenleri Pınar SARICA ve Rabia ARSLAN, okullarında öğrencilerine süt ve süt ürünlerini tanıtmak ve sevdirmek için ‘ Her Şey Sütle Başladı’ projesini hayata geçirdi.
 Akalan Fatih İlkokulu Okul Öncesi Öğretmenleri Pınar SARICA ve Rabia ARSLAN, okullarında öğrencilerine süt ve süt ürünlerini tanıtmak ve sevdirmek için ‘ Her Şey Sütle Başladı’ projesini hayata geçirdi.’Sütle Çıktık Yola Neler Öğrendik Baksana’ sloganıyla başlanan projede, düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme, işbirliği içinde çalışma gibi becerileri kazanmak için yola çıkıldı.Çocukların gerçek hayatta yaparak,yaşayarak öğrenmesini sağlamak amacıyla sınıf içerisinde dramalar, sanat etkinlikleri ve aile katılım deneyleri yapılmıştır. Projenin ilk gününde beslenmeye süt içilerek başlanıp, o gün artan sütten yoğurt mayalanmıştır. Ertesi gün mayalanan yoğurdun tadına bakılıp veli katılımıyla yoğurttan yayık ayran yapılmıştır. Ayran yapımı sırasında ayranın üstüne çıkan tere yağ bir kaba alınıp, bir sonraki günkü beslenmede bazlamaya tere yağ sürülüp yenmiştir. Çocuklara sütlü muhallebi ve veli katılımıyla peynir yapılmıştır.
Çocukların çiftlik ortamını görmeleri amacıyla Fındıklar Çiftliği’ne gezi düzenlenmiştir. Çocuklara ineklerin nasıl bakıldığını, nasıl süt sağımı yapıldığını ve ineklerin nasıl beslendiği çiftlik ortamında gösterilmiştir. Ardından Ata Sancak Süt Fabrikası’na gidilerek sütlerin fabrika ortamında nasıl işlendiği çocuklara gösterilmiştir. Yoğurt mayalama odaları, tereyağ makinaları ve süt ürünlerinin saklandığı soğuk hava depolarını görmeleri sağlanmıştır. 
                Öğrenciler süt ve süt ürünlerini artık öğrenmiştir. Sanat etkinliklerinde süt kutuları ve kapaklarından çeşitli hayvanlar, arabalar yaparak artık malzemeleri de kullanmalarına olanak sağlanmıştır. Projenin son aşamasında okuldaki diğer öğrencilerin ve ailelerin projeyi görmeleri için “ Sütle Çıktık Yola Neler Öğrendik Baksana” sloganıyla okul koridorunda yapılan etkinlikler sergilendi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli’de kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyorÖnceki Haber

Denizli’de kar yağışı hayatı olumsuz etk...

Otomobilin arka koltuğundan tarih fışkırdıSonraki Haber

Otomobilin arka koltuğundan tarih fışkır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!