Kanser hastaları ebru yaparak moral buluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanser hastaları ebru yaparak moral buluyor
Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalar ebru yaparak moral buluyor.
Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalar ebru yaparak moral buluyor. Onkoloji Servisi’nde gerçekleştirilen ebru etkinliğine, Denizli Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mahmut Tekin, Denizli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Servet Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Tayfun Güven, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, hastane idaresi, servis çalışanları ve kemoterapi tedavisi gören hastalar katıldı. Kemoterapi tedavileri devam eden hastalar, Denizli Gençlik Merkezi Ebru eğitmenleri Esra Aytekin ve Ayşe Bozkurt tarafından yapılan ebruları izleyerek öğreniyor. Hastalar daha sonra kendileri ebru yaparak moral buluyor.

    Hastalarının sadece Denizli’de değil, çevre illerden gelen hastaların da tedavi edildiğini ifade eden Hastanesi Yöneticisi Saçkan, hastalar için moralin büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Saçkan, “Sanatçılarımızla beraber ebru etkinliği yapıyoruz. Amacımız onkoloji hastalarımızın tedavisini alırken bu etkinlikle moral bulmalarıdır. Aynı zamanda bu moralin onların hastalıklarının seyrine iyi geleceğine inanıyoruz. Çünkü ‘moral yaraları iyileştirir’ diye düşünüyoruz. O nedenle bu ebru etkinliğimizi, ebru sanatçılarımızla ve hastalarımızla beraber burada yapıyoruz. Ayrıca hastanemiz bünyesinde, önümüzdeki haftalardan itibaren de yine müzik etkinliklerimiz olacak.” dedi.

    Sağlık Müdürü Tekin de yapılan ebru etkinliğinin onkoloji hastalarının moral ve motivasyonu açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Tekin, “Ebru sanatçısı arkadaşlarımız Sağlık Müdürlüğü’ne gelip böyle bir öneride bulundular. Bizde hastane yöneticilerimizle birlikte onkoloji hastalarına moral motivasyon olması açısından, zaten rahatlatıcı olan geleneksel ebru sanatının yapılmasını uygun bulduk.” diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli’de 250 yıllık el yazması mushaf ele geçirildiÖnceki Haber

Denizli’de 250 yıllık el yazması mushaf...

28 Şubat davasında 15 kişi tahliye edildiSonraki Haber

28 Şubat davasında 15 kişi tahliye edild...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!