SOMA'DA YÜREĞİMİZ YANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SOMA'DA YÜREĞİMİZ YANDI
Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan özel sektöre ait bir kömür madeninde çıkan yangında 200'ün üzerinde işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Soma Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı. İşçiler ve itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın sırasında bazı işçiler dumandan etkilendi. İlk belirleme göre 4 işçi ambulanslarla Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dumandan etkilenen başka işçi olup olmadığı konusunda ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağındaki patlamanın ardından Türk Kızılayı bölgeye ekip sevk etti.
Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir kuruluşa ait olan maden ocağında meydana gelen trafo patlamasının hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye bir öncü araç ve 5 kişilik uzman personel gönderdi. Kan ihtiyaçları içinde Kızılay Bölge Kan Merkezi alarma geçirildi” denildi.
Patlamaya bağlı olarak işçilerin yaralandığı ve mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi’nin alarm durumuna geçtiğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Türk Kızılayı Manisa Şubesi yetkilileri de yerel yöneticilerle görüşerek ihtiyaç tespiti yaptı. Kızılay’a bağlı bir öncü araç ve 5 uzman ekip, olayın hemen sonrasında bölgeye hareket etti. Yaralı işçilerin tedavileri için gerekli olabilecek kanın tedariği konusunda ise Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından takip ediliyor.” 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tem amaçlarının mahsur kalan işçileri canlı çıkarmak olduğunu söyledi. 
Taner Yıldız, maden faciasının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Yıldız, olayın saat 15.10 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Herhangi bir rakam veremeyeceğim. Gidişattan çok endişeliyiz. İçimizde bulunduğumuz durum sıkıntılı. Tüm ekiplerimizle buradayız. Kaybettiklerimiz var. Şehitlerimize başsağlığı diliyoruz. Sayın Başbakanımız Arnavutluk gezisini iptal etti. Yarın burada olması bekleniyor. Tek hedefimiz arkadaşlara hızla ulaşmak. Zaman lehimize işlediği için arkadaşlarımızı çok hızlı ulaşmamız lazım. İktidar, muhalefet milletvekillerimiz burada. Bu hepimizin ortak acısı. 1.5-2 saat sonra açıklamalarda bulunacağız" dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ŞEVKAN TAZİYE MESAJI YAYIMLADIÖnceki Haber

BAŞKAN ŞEVKAN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

KAYIP ŞAHIS ÖLÜ BULUNDUSonraki Haber

KAYIP ŞAHIS ÖLÜ BULUNDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!