SİNEMA KULÜBÜNE YOĞUN İLGİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SİNEMA KULÜBÜNE YOĞUN İLGİ
Genç Denizli Sinema Kulübü'nün başlattığı "Sinema Atölyesi" projesine yoğun ilgi gösteren gençler profesyonelleri aratmadı. Sinemaya meraklı gençlere, çekim teknikleri, senaryo ve metin yazarlığı, sinema oyunculuğu eğitimleri verildi.
 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı "Genç Denizli" projesi kapsamında gerçekleştirilen kulüp etkinlikleri gençlerden yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda geçen yıl kurulan Genç Denizli Sinema Kulübü, beyaz sahneye meraklı gençleri bir araya getirirken, "Sinema Atölyesi" projesiyle de yeni bir çalışma başlattı. Tarihi Merzeci Un Fabrikası'nda bir araya gelen 60 dolayında kulüp üyesi genç katılımcı ile kamera ve çekim teknikleri, senaryo ve metin yazarlığı, prodüksiyon ve kamera arkası, video kurgu ve montaj ve sinema oyunculuğu alanlarında eğitime başlandı. Gençler bir yandan sinema eğitimi alırken diğer yandan boş vakitlerini değerlendirerek keyifli saatler geçirdi. Kulüp üyeleri aldıkları teorik eğitimlerin ardından kendileri için hazırlanan sinema setlerinde öğrendiklerini pratik etme imkanı da buldu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Sinema Atölyesi'nin yaz boyunca süreceği ifade edildi. 
Gençler sinemayla tanışıyor

Genç Denizli Sinema Kulübü'nün meraklı gençleri sinema sanatının mutfağıyla tanıştırmayı hedeflediği, bu sanat dalıyla ilgilenen gençleri de bir araya getirerek kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamayı amaçladığı kaydedildi. Sosyal bir proje çalışma grubu olduğu ifade edilen Genç Denizli Sinema Kulübü'nün Denizli'de sinemaya olan ilgiyi artırmak ve yeni sinema sanatçılarının yetişmesini teşvik etmek olduğu belirtildi. Genç Denizli bünyesinde kurulan Sinema Kulübü'ne bu dönem 60 dolayında gencin katıldığı, kulüp üyelerine kamera ve çekim teknikleri, senaryo ve metin yazarlığı, prodüksiyon ve kamera arkası, video kurgu ve montaj ve sinema oyunculuğu alanlarında eğitim verildiği işaret edildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YENİ BİR YEŞİL ALAN DAHAÖnceki Haber

YENİ BİR YEŞİL ALAN DAHA

AKALAN YAKALLAR CAMİİ KURAN KURSU YIL SONU ETKİNLİĞİSonraki Haber

AKALAN YAKALLAR CAMİİ KURAN KURSU YIL SO...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!