ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ ACIPAYAM'DA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ ACIPAYAM'DA
Festivalde, Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Mükerrem-Mehmet Eke Ortaokulu, Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi ile beraber bu yıl ilk defa Büyükşehir ile birlikte çevre ilçelerimiz Honaz, Buldan, Acıpayam, Tavas ve Çivril’de de gösteriler olacak.
Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor. Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilecek festivale 15 ülkeden 500 dansçı katılıyor. Dünyanın farklı kıtalarından kültürlerin Denizli’de buluşacağını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman ZOLAN , “Dünyanın farlı renklerini Denizli’de buluşturarak evrensel barışa katkı koymayı hedefliyoruz” dedi.
Denizli Belediyesi’nin bu yıl 13.’sünü düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali 24-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştiren Denizli Belediye Başkanı Osman ZOLAN, “ Farklı kültürleri Denizli’de buluşturacağız. Dünyanın farlı renkleri Dünya barışı için bir araya gelecek” dedi.
 
 
Denizli Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan basın toplantısında festivale ilişkin bilgiler veren Başkan ZOLAN, festivale Özbekistan, Kosta Rica, Endonezya, Gambia, Hindistan, Moldova, Acaristan, Romanya, Sırbistan, KKTC, Slovakya, Tayland, Ürdün, Ukrayna ve ev sahibi Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu olmak üzere toplamda 15 ülkeden 500 dansçının katılacağını söyledi.

Farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlarını bir araya getirip Denizlili sanat sevenlerin beğenisine sunulacağı dile getiren Başkan ZOLAN, “ Festival, 24 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 18.30’da Denizli Valiliği önünden Denizli Belediyesi’ne kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak.

 
Festivalde, Çınar Meydanı, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Mükerrem-Mehmet Eke Ortaokulu, Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi ile beraber bu yıl ilk defa Büyükşehir ile birlikte çevre ilçelerimiz Honaz, Buldan, Acıpayam, Tavas ve Çivril’de de gösteriler olacak.

 
Festivalin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Festival ile kültürel renkleri Denizli’de topluyoruz. Kendi kültürümüzü Denizli’ye gelecek konuklarımıza aktaracağız. Kentimizi ve ülkemizi tanıtacağız. Konuklarımız ise birer kültür elçisi yapacağız. Dünyanın farklı kıtalarından gelen renkleri burada buluşturmanın keyfini yaşıyoruz.  Amaç burada kültürel alışverişi sağlayarak Dünya barışına katkı koymak. Misafirlerimizi Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyor Denizlilileri festivalimize davet ediyorum” dedi. 


24-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin galası 29 Haziran 2013 Cumartesi günü Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda saat: 21:00’ da yapılacak. Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne bu güne kadar 40 farklı ülkeden yaklaşık 2800 dansçı festivale renk kattı.

Festival kapsamında 27 Haziran 2013 Perşembe günü saat: 18:0'da Acıpayam İlçe Stadında halk dansları gösterileri sergilenecektir.











  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
27 kişi tavuk döner sebebiyle zehirlendiÖnceki Haber

27 kişi tavuk döner sebebiyle zehirlendi

BELEDİYE EKİPLERİ CAMİ İÇİN ÇALIŞIYORSonraki Haber

BELEDİYE EKİPLERİ CAMİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!