VALİ KARAHAN VE MİLLETVEKİLLERİ ŞAHİN TİN İLE NİLGÜN ÖK DEPREM BÖLGESİNDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ KARAHAN VE MİLLETVEKİLLERİ ŞAHİN TİN İLE NİLGÜN ÖK DEPREM BÖLGESİNDE
Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri zarar gören ve çadırda yaşamlarını sürdüren vatandaşlara daha iyi yaşam sürmeleri için kurulan konteynerleri yerinde incelemek üzere Acıpayam'a geldi.
 Denizli Valisi  Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri zarar gören ve çadırda yaşamlarını sürdüren vatandaşlara daha iyi yaşam sürmeleri için kurulan konteynerleri yerinde incelemek üzere Acıpayam'a geldi. 

Denizli Valisi  Hasan Karahan,  ilk olarak depremde hasar görmesi üzerine başka binada geçici olarak hizmetlerin yürütüldüğü Acıpayam Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçedeki son durum ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Daha sonra konteyner kurulumu yapılan mahallelerde incelemelerde bulunan Vali  Hasan Karahan’a, Ak Parti Denizli Milletvekilleri  Şahin Tin, Nilgün Ök, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, AFAD Müdürü  Ali Etiz ,Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve AK Parti Acıpayam ilçe başkanı Nurhayat Şanlı  eşlik etti.

Depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Hasan Karahan talep ve sorunlarını dinleyerek, kurum müdürlerine vatandaşların mağdur olmaması için depremden etkilenen yerlerde vatandaşların sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli talimatları verdi.

 

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR
 
Vali Hasan Karahan depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek; “İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Gayretimiz bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın hiç mağduriyet yaşamadan normal yaşantılarını sürdürülebilir duruma gelmeleridir. Konteynır kurulumu hızlı bir şekilde devam etmekte olup, vatandaşların geçici barınma sorunları bu yolla çözülmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden kesin hasar tespit sonuçları geldikçe ihtiyaç sahibi diğer köylere de benzer hizmet gidecektir” dedi.


DEPREMZEDE HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK 

 
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, ''Sayın valimiz Hasan Karahan ve milletvekillerimiz Şahin Tin ile Nilgün Ök birlikte depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Malumunuz vatandaşlarımız deprem bölgesinde çadırlarda kalıyordu. Dün itibariyle İçişleri Bakanlığımızın talimatı, vekillerimizin desteği ve sayın valimizin takibi ile yaşam evleri olarak adlandırılan konteynırlar mahallelerimize ulaşarak,kurulumları başladı. Kurulan konteynerlerin elektrik bağlantıları Aydem, su bağlantıları Deski tarafından ücretsiz olarak yapılmakta. Bizlerde Acıpayam Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi yine bu süreçte de vatandaşlarımızın eskikleri giderme konusunda her zaman yanlarında olduk. Bundan sonrada aynı kararlılıkla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Depremzede hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasını fırsat vermeden bu süreci atlatmak için üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah kısa bir zaman dilimi içerisinde bakanlığımızın belirleyeceği bir plan dahilinde vatandaşlarımıza  kalıcı konutlar yapılması hususunuda yakından takip ediyoruz. 

 
YAŞAM  KONTEYNIRLARI   KURULDU 


İçinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan toplam 21 metrekarelik konteynerlerden 27 Nisan 2019 Cumartesi gününden bugüne kadar; Oğuz Mahallesinde 21, Ucarı Mahallesinde 8, Kırca Mahallesinde 23 ve Ovayurt Mahallesinde 14 olmak üzere toplam 66 konteynır kurulumu yapıldı. Önümüzdeki günlerde de Apa Mahallesinde 78 ve daha sonra da Karahöyük Mahallesinde 20 konteynır kurulumunun gerçekleştirileceği belirtildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pamukkale'de yamaç paraşütü kazası: 1 ölüÖnceki Haber

Pamukkale'de yamaç paraşütü kazası:...

CANKURTARAN'DA TOMRUK YÜKLÜ TIR DEVRİLDİSonraki Haber

CANKURTARAN'DA TOMRUK YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!