''ÇOCUĞUMUN SESSİZ ÇIĞLIKLARI'' SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
''ÇOCUĞUMUN SESSİZ ÇIĞLIKLARI'' SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ
Aileyi güçlü kılmak ve çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı bir ortamda devam ettirebilmek amacıyla, Acıpayam Belediye katkılarıyla Aile Eğitimi Koordinatörü Nursel ÖZDEMİR' in organizasyonunda seminer gerçekleştirildi.
 Aileyi güçlü kılmak ve çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı bir ortamda devam ettirebilmek amacıyla, Acıpayam Belediye katkılarıyla Aile Eğitimi Koordinatörü Nursel ÖZDEMİR' in organizasyonunda seminer gerçekleştirildi.
 

Talip Özkan Konferans salonunda gerçekleşen Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Pedagog Cengiz Çelik’in katılımıyla ‘’Çocuğumun Sessiz Çığlıkları’’ konulu seminere, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, eşi Uz. Dr. Şermin Altındiş Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Aile Eğitimi Koordinatörü Nursel ÖZDEMİR, Acıpayam Orman İşletme Müdürü Halil Özdemir, daire ve kurum amirleri, öğretmenler ve aileler katıldı.

 

Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Pedagog Cengiz Çelik aileleri bilgilendirdi.

 

İnsanın deneyimsel varoluşunun tamamı oyun oynama temeli üzerine inşa edilir. Oyun oynamanın bu kadar temel bir önem taşımasının nedeni, çocukların ancak oynarken yaratıcılaşmasıdır.

 

Oyun oynama bir deneyimdir; her zaman yaratıcı olan ve mekan-zaman sürekliliği içinde yer alan bir deneyimdir. Oyunun üç temel amacı vardır: İlk ikisi çocuğun bilişsel ve motor gelişimini desteklemek, üçüncüsü ise duygusal çatışmalarının çözülmesini sağlamaktır. Bu yöntem, çocuğun kendi kendine oyun oynamasından, annenin, babanın, öğretmenin çocukla oyun oynamasından farklı özellikler içerir.

 

Oyun terapisi, çocuğun problemlerini anlamak, onun duygularını ve tutumlarını keşfetmek ve çocuğu bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir tekniktir.

 

Oyun terapisi çocukların kendilerini ifade edebilecekleri, risk alabilecekleri, sosyal kuralları ve sınırları öğrenebilecekleri ve yaşadıkları sorunlar ile başaçıkabilme yollarını keşfedebilecekleri güvenli bir ortam yaratır.

 

BAĞIMLI ÇOCUKLARA YAKLAŞIM NASIL OLMALIDIR?

Bağımlılık, yardım ve güvenlik için bir başkasına dayanmaktır. Kendine güven ve kendi kendine yetebilme yeteneğinin gelişmesi için bebeklik ve ilk çocukluk yıllarında güvenli bir bağlanma ve duygusal bağımlılık önkoşuldur.
 
Yaşla birlikte çocuğun bağımlı davranışlarında bir azalma görülür. Ancak bazı anne baba davranışları, kazanılması gereken bu bağımsızlığı engelleyerek bağımlılığın sürdürülmesine neden olur.
Gerçek sevgi sevdiğimizi özgür bırakmak ve ona yaşam hakkı tanımaktır. Her insan doğduğu andan itibaren özgürdür ve bireysel tercih yapabilme hakkına sahiptir.
 
Sevgi adı altında bağımlı ilişkide bu engellendiğinde bireyin özgüveni tam anlamıyla gelişmez. Özgüvensizliğin, beraberinde bağımlılığı getirme olasılığı çok yüksektir. Bağımlılık eğilimi her insanda vardır. Ancak bağımlılığı ile kendi kendine yetebilmesi arasında bir denge olması gerek. Eğer bu denge bağılılık yönüne kayarsa ortaya bazı problemler çıkar. Çok küçük çocuklar için bağımlılık normal, hatta sağlıklı bir durumdur. Fakat çocuk okul çağına geldiğinde bu durum devam ediyorsa sorunlara neden olabilir.
 
 

Seminer sonuda Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Pedagog Cengiz Çelik ve Aile Eğitimi Koordinatörü Nursel ÖZDEMİR’ e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Seminere katılan aileler  bilgilenerek ayrıldıklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin ayda bir kere de olsa yapılmasını yetkililere ilettiler.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP DENİZLİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VEFAT ETTİÖnceki Haber

MHP DENİZLİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VEFAT E...

VEZNELER CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKSonraki Haber

VEZNELER CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!