Nazillinin sağlık yatırımlarında çalışmalar hız kesmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazillinin sağlık yatırımlarında çalışmalar hız kesmiyor
Aydın’ın sağlık yatırımları çerçevesinde Nazilli ilçesinde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda çalışmalar aralıksız devam ederken, Vali Yakup Canbolat tesislerde incelemelerde bulundu.


Sağlık hizmetlerindeki imkanları ve başarıları ile adından sıkça söz ettiren illerden olan Aydın’ın, 2023 yılında devam eden sağlık yatırımlarında çalışmalar hız kesmiyor. Bu çerçevede Nazilli ilçesinde yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat ise Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programı çerçevesinde 11 bin metrekarelik alana inşa edilen tesislerde incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle tesisleri gezen Vali Canbolat, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul’dan bilgi aldı. 2021 yılında ihalesi yapılan ve 40 diş ünitesinin bulunacağı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile diğer sağlık yatırımlarının en kısa sürede hizmete gireceği öğrenildi.



Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Aydın Valimiz Yakup Canbolat, Bakanlığımız yatırım programı çerçevesinde Nazilli ilçemizde 11 bin metrekarelik kapalı alanda vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun içinde bulunduğu sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu. Valimize, 2021 yılında ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılan modern ekipmanlarla donatılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 40 diş ünitesinin olacağı, Sağlıklı Hayat Merkezinin içinde diyetisyen, fizyoterapist, psikolojik danışmanlık, sigara bıraktırma, sağlıklı yaşlanma, ana çocuk sağlığı, üreme sağlığı, laboratuvar vb. hizmetlerinin sunulacağı, ayrıca 6 Hekimlik olarak projelendirilen ihtiyaca göre hekim sayısı arttırılabilecek Aile Sağlığı Merkezinin ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda bu kompleksin içinde olacağı ve bu kompleksinde en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağı arz edildi” ifadeleri yer aldı.



Programda Vali Canbolat’a Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hizmet başkanları, ilçe kurum müdürleri eşlik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarampole uçan otomobil baba oğula mezar olduÖnceki Haber

Şarampole uçan otomobil baba oğula mezar...

3 aracın kilidini patlatıp çalacak malzeme aradılarSonraki Haber

3 aracın kilidini patlatıp çalacak malze...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!