TBB Bisikletli Ulaşımı Destekleyen Belediyeleri Ödüllendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBB Bisikletli Ulaşımı Destekleyen Belediyeleri Ödüllendirdi

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımının artırılması, çevre dostu ulaşım yöntemlerinin teşvik edilmesi ve yaşanabilir çevre oluşturulmasına katkı sunulması amacıyla düzenlediği “Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması Ödül Töreni” 17 Eylül'de yapıldı.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, atandıktan sonra ilk kez bir etkinliğe katılan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve TBB Başkanı Fatma Şahin törende hazır bulundu. Bakanlık olarak pandemi sonrası öne çıkan mikro hareketliliğe yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; "Ulaşımda bu yoğunluğu karşılamak ve yönetmek için yerli ve milli bilişim ve iletişim imkanları ile desteklenen verimli, güvenli, yenilikçi, dinamik, çevreci ve sürdürülebilir bir akıllı ulaşım sistemi en önemli gerekliliklerden biri oldu." dedi. Karaismailoğlu ayrıca yakın zamanda bisiklet ve motorlu scooter gibi bireysel ulaşım araçlarına yönelik düzenlemelerin hazırlanacağını açıkladı.

 

 

Pandemi sürecinde Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısı, güçlü liderlik, koordinasyon ve dayanışmayla diğer ülkelerden pozitif ayrıştığını belirten TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandeminin bir sebep değil sonuç olduğunun altını çizdi. Ekonomik kalkınmanın insani ve çevresel kalkınma sağlanmadan tek başına yeterli olmadığını söyleyen Şahin, bu süreçte “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışının öneminin anlaşıldığını ifade etti.

 

 

“Dünya bize emanet, canımız bize emanet, çiçek, böcek bize emanet. Torunlarımıza nasıl bir dünya bırakacağız? Doğayı tahrip ettiğimiz zaman doğa da başka şekilde bizi üzüyor. Bu meselenin ne kadar önemli olduğunu, tercih değil zorunluluk ve sorumluluk olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuşan Şahin, TBB’nin bisiklet kullanımını destekleyecek teşviklere devam edeceğini vurgu yaparak belediyelere fikirleri ve projeleri varsa TBB’ye başvurmaları çağrısında bulundu. Yarışmanın Jüri Başkanlığını yapan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, şehirlerin bisiklet ve yürüyüşe uygun olarak oluşmamasını eleştirerek bu etkinliğin bu konudaki farkındalığın artmasına vesile olmasını ümit ettiğini belirtti. Yarışma kapsamında belediyelerden umut verici projeler geldiğini söyleyen Karatepe, belediye başkanlarının akıllı şehir anlayışını daha iyi anladıklarını düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

 

Toplantıya katılamadığı için telgraf gönderen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu mesajında bisikletin sağlık açısından olduğu kadar sosyal ve kültürel anlamlar da taşıdığına değinerek yarışmayı kazanan belediyeleri tebrik etti. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou konuşmasında sürdürülebilir hareketlilik için güçlü ortaklıklar kurulmasının önemine yer verdi.

 

 

Avrupa Komisyonu Ulaştırma Genel Müdürü Matheuw Boldwin çevrim içi olarak törene katılırken Ulaştırmadan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Adina Valean da video mesajla katılımcılara seslendi. Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan Antalya Büyükşehir ve Sakarya Büyükşehir Belediyeleri,Yozgat, Develi, Şahinbey, Altınordu, Acıpayam, Mezitli, Erbaa ve Başakşehir belediyelerine ödülleri takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'de Kovid-19 denetimi sürüyorÖnceki Haber

Denizli'de Kovid-19 denetimi sürüyor

DTO'nun desteğiyle kurulan lavanta bahçelerinde son hasat yapılduSonraki Haber

DTO'nun desteğiyle kurulan lavanta bahçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!