© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM'DA 2000 KİTAPLI KÜTÜPHANE AÇILIŞI

Acıpayam’da Acıpayam’lı hayırsever serbest muhasebeci Şeref Eraydın tarafından oluşturulan kütüphane törenle hizmete açıldı.

 Acıpayam’da Acıpayam’lı  hayırsever serbest muhasebeci Şeref Eraydın tarafından oluşturulan kütüphane törenle hizmete açıldı. 

Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şeref Eraydın Kütüphanesi açılışına Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ummahan Akköse, Hayırsever Şeref Eraydın, eşi ve çocukları, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, serbest muhasebeci hayırsever Şeref Eraydın tarafından yaptırılan kütüphanenin öğrencilerin bilgi çağında olanaklardan en iyi şekilde yararlanmasına önemli katkı sunacağını söyledi.

Tokyay, amaçlarının Acıpayam’da eğitimde başarı çıtasını daha da yükseklere çıkarmak olduğunu belirterek, eğitime katkı sunan Şeref Eraydın´a katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan yaptığı konuşmada, ‘’ Şeref Eraydın abimizi dürüst, saygı değer ve beyefendi kişiliği ile tanıyoruz, demek ki bağışladığı 2000 kitap bunun bir göstergesi. Bizce Acıpayam okuyor. Acıpayam okuyan ilçeler içinde ön önde gelen ilçelerden biri. Biz ne zaman Halk Kütüphanesine gittiğimizde gencinden yaşlısına kadar kitap okuyan halkımızı görüyoruz. Kitapları okuduğumuz ve okuduğumuzu anladığımız kadar insanız her şeyden önce. Bizler çocuklarımıza başta örnek olmamız, çocuklarımızın okuyarak büyümesi lazım. Acıpayam’da bir hedefimiz var, İlçe Halk Kütüphanemizi en modern bir hale getirmek. Cumhuriyet mektebimiz ile birlikte birbirine bakan iki güzel bina ve ortada müzeli  bir bahçe haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şeref Eraydın Kütüphanesini oluşturan gençlerimize sunan Şeref Eraydın abimizi ve eşlerini yürekten kutluyor  ve teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

 Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül tarafından hayırsever Şeref Eraydın´a desteği nedeniyle şükran plaketi sundu.

Hayırsever serbest muhasebeci Şeref Eraydın ise, 433 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun diğer ihtiyaçlarının da karşılanması için bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini belirterek, “Eğitim kurumlarına destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için bizlerin de destek olması gerekiyor. İmkânlar ölçüsünde bu tür yardımları yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Serbest Muhasebeci hayırsever Şeref Eraydın’ın yanında çalışarak yetiştirdiği ve iş yeri açan muhasebecilerde kendisi ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Protokol ve hayırsever Şeref Eraydın ve ailesi tarafında içinde 2000 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılış kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi.

Serbest Muhasebeci hayırsever Şeref Eraydın, Acıpayam Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arsa ve kitap bağışında bulunmuş, kütüphaneye bilgisayarlı barkod sistemi oluşturmuştur. Ayrıca okulun iç koridorlarına atasözleri ile donatmış ve antika eşyalarla sergi oluşturmuştur.


İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER