© Haber Acıpayam 2022

AK PARTİLİ TİN’DEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE MÜJDE

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, girişimci gençlere vergi muafiyeti getiren tasarının yasalaştığı müjdesini verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, milletin taleplerine cevap verecek nitelikte tüm yasal düzenlemeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, çalışma hayatında ihtiyaç olarak görülen ve beklentilere kısmen cevap olacak nitelikte düzenlemelerin gençlerin ticari faaliyetlerinde de önemli kolaylıkları ve istisnaları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.
Milletvekili Şahin Tin, “Toplumun tüm kesimlerinden gelen talepler bizim için ayrı bir öneme sahip. AK Parti olarak gelen taleplerle ilgili gerekli adımları atıyoruz, yasal düzenlemeleri sırasıyla hayata geçiriyoruz. 29 Yaşını doldurmamış ilk defa zirai, ticari veya mesleki alanda ticarethane kuran gençlerimizin kazançlarından doğan vergi hükümlerine istisnalar getiriyoruz. Buna göre, yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Basit usule tabii mükelleflerin ticari kazançlarının 8 Bin TL’lik kısmı için gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz. Yine 25 yaşına kadar gençlerimizden Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacı ile pasaport harcı alınmamasını sağlıyoruz. Yine yapılan düzenlemeyle lise mezunu 20 yaşını doldurmamış gençler ile yükseköğretim mezunu 25 yaşını doldurmamış gençlerin primlerinin devlet tarafından karşılanacak ve mezuniyet sonrası 2 yıl boyunca ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı tanınmasını sağlıyoruz” dedi.
Milletvekili Şahin Tin, tüm mahallelerde vatandaşların taleplerini yerine getirmek ve sorunlarına çözüm üretmek için gayret eden muhtarların maaşlarıyla ilgili de düzenleme yapıldığını ifade ederek; “Muhtarlarımızın 940 TL olan maaşlarını bin 300 TL’ye yükseltiyoruz” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çalışan emeklilerle ilgili yapılan düzenlemeye göre, emekli aylıklarından alınan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin yapılmayacağını ve ayrıca vazife malullüğü aylığı alıp da çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik destek pirimi kesintilerinin de kaldırıldığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER