© Haber Acıpayam 2022

ASGARİ ÜCRET 2.020 TL

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret; brüt olarak 2 bin 558 TL lira, net olarak 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir" dedi.

 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret; brüt olarak 2 bin 558 TL lira, net olarak 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir" dedi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 Ocak itibariyle asgari ücret brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Bu karar Asgari Ücret Tespit Komisyonunun oy birliği ile alınmıştır. Cumhurbaşkanlığı döneminde ilk kez bir oy birliği sağlanmış oldu" dedi. 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek için son kez bir araya geldi. Toplantıda işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve işçi kesimini temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) temsilcileri yer aldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında gerçekleşen komisyonun toplantısının ardından belirlenen asgari ücret açıklandı. 
Toplantıda konuşan Bakan Selçuk, 6 Aralık'ta komisyonun ilk olarak bir araya geldiğini hatırlattı. Selçuk, "Bakanlık olarak işçi ve işverenlerimizi ve işin kendisini koruyarak, ülkemizin insani ve ekonomik kaynaklarına sahip çıkmayı temel önceliğimiz olarak gördük. Bu sorumluluğun bilinci ile tüm dengeleri gözeterek çalışmalarımızı yürüttük. Hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirdiğimiz asgari ücret artışlarımıza bakarak bu hassasiyetimizi görebilirsiniz" şeklinde konuştu. 

"Net asgari ücret yüzde 26,05 arttı" 
Bakan Selçuk, 1 Ocak itibariyle asgari ücretin brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirlendiğini açıklayarak, "Geçen yıla kıyasla net asgari ücret yüzde 26,05 artmıştır. Mevcut enflasyon oranının üzerinde bir artış sağlayarak, 10 Ekim'de enflasyonla topyekun mücadele kapsamında işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair verdiğimiz sözü de tutmuş olduk. Bu karar Asgari Ücret Tespit Komisyonunun oy birliği ile alınmıştır. Hükümetlerimiz döneminde asgari ücrette oy birliği 3 defa sağlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişten sonra bugün asgari ücrete oy birliği sağlanmış olması da söz konusu Türkiye olduğunda aynı milletin evlatları olarak işçinin ve işverenin izin ortak paydada buluşabileceğinin bir göstergesi olmuştur bu anlamda da çok mutluyuz. 3 çocuklu evli bir işçimiz için bu rakam 2 bin 155 liraya ulaşmaktadır" ifadelerini kullandı. 
Bakan Selçuk, yeni asgari ücretin tüm kesimlere hayırlı olmasını temenni etti. 

"Yüzde 80'lik kesimi mutlu ettik" 
Toplantıya bu yıl TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Rakama ilişkin değerlendirme yapan Atalay, "98 gün evvel Malatya’da asgari ücreti 2 bin TL’ye çekelim komisyon görüşlerini belirtsin dedik. TÜRK-İş ilk defa komisyon dışında. Bizim bir eşiğimiz vardı 2 bin TL’yi aşma eşiği. Hedefimiz insanca yaşamak için bir ücret. Bu ücret mükemmel değil ancak güzel bir ücret. Bu arada başımıza gelmeyen kalmadı. TÜRK-İŞ Başkanı sokağa davet ediyor. Ne yapacağım ben plaja mı davet edeceğim? Sıkıntım olduğu zaman kırmadan dökmeden derdimi anlatacağım. Bakanımız uzlaşı içinde bizimle görüştü. Yüzde 100'ü belki mutlu etmedik ama yüzde 80 mutlu ettiğimizi umut ediyorum" diye konuştu. 
İşveren kesimi temsil eden TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise Türkiye'nin sürdürülebilir şekilde kalkınmasında büyük bir sorumlulukları bulunduğunu kaydederek, alınan kararın hayırlı olmasını temenni etti. Koç, işverenler olarak Türkiye'nin büyümesine ve kalkınmasına yönelik tüm çabaları destekleyeceklerini söyledi. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER