© Haber Acıpayam 2022

Adı bile konulmayan bebeğe başarılı kalp ameliyatı

Doğuştan kalbinin ana damarları ters yerleşimli olarak dünyaya gelen ve henüz ismi dahi konulmayan bir haftalık bebek, Denizli Özel Tekden Hastanesi’nden yapılan başarılı ameliyat ile hayata tutunarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

 Doğuştan kalbinin ana damarları ters yerleşimli olarak dünyaya gelen ve henüz ismi dahi konulmayan bir haftalık bebek, Denizli Özel Tekden Hastanesi’nden yapılan başarılı ameliyat ile hayata tutunarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. 
Durmuş ailesinin bebeklerinde doğumdan hemen sonra Manisa’da yapılan tetkiklerinde, yeni doğan döneminin en ağır kalp hastalıklarından birisi olan kalbin ana damarlarının ters yerleşimli olduğu (büyük arter transpozisyonu) saptandı. Doktorlar bebeğin hayata tutunabilmesi için acilen ameliyata alınması gerektiğini söyleyince aile, Türkiye’de sayılı sağlık kuruluşlarında yapılan ameliyat için arayışa geçti. Türkiye’de oldukça sınırlı sayıda merkezde yapılabilen büyük ve oldukça riskli kalp ameliyatının Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde yapıldığı bilgisi üzerine minik bebek bu hastaneye sevk edildi. Hastaneye getirilen ve henüz ismi dahi konulmayan bebek kalp damar cerrahisi ekibi tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası yeni doğan yoğun bakım ünitesinde devam eden tedavisinin ardından bebek taburcu edilerek sağlığına kavuştu. 

“Hastalara doğar doğmaz aynı gün ameliyat gerekebiliyor” 
Konu hakkında bilgi veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Eğitim Koordinatörü ve Yeni Doğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin, “Doğumsal kalp hastalıkları yaklaşık olarak yüz doğumda bir görülür. Her kalp hastalığı olan çocuk ya da bebeğin tedavisi aynı değildir. Basit kapanmamış bir damarın kapatılmasından, yarısı gelişmemiş bir kalbi, hayata adapte etmeye kadar bir seri operasyon hatta kalp nakline kadar çeşitli ameliyatlar gerekebilir. Hastalara doğar doğmaz aynı gün ameliyat gerekebildiği gibi erişkin yaşa kadar fark edilemeyip 50-60’lı yaşlarda bile bu hastalıktan ameliyat olabilirler. Çocuk kalp hastalıkları tanı ve tedavisi yalnızca, gelişmiş ve üst düzey merkezlerde yapılabilmektedir. Yeni doğan ve çocukluk dönemindeki kalp ameliyatlarının yapılacağı merkezin mutlaka; deneyimli cerrahi ve anestezi ekibi bununla birlikte en üst standartlara sahip bir yeni doğan yoğun bakım ekibine sahip olması gerekmektedir” diye konuştu. 

“Tüm çocukluk dönemi kalp hastalığı ameliyatları da yapılabilecek” 
Yapılan ameliyatın Türkiye’de sayılı sağlık merkezinden yapıldığını ve bunlardan birisinin Özel Tekden Hastanesi olduğunu aktaran Öztekin şunları söyledi: 
“Maalesef bebeklik ve çocukluk dönemi, açık kalp ve kapalı kalp ameliyatları düzenli bir şekilde Denizli’de bugüne kadar yapılamamaktaydı. Bugüne kadar yeni doğan hastalıkları konusunda her türlü tedavinin yapılabildiği merkezimizde bundan böyle 1 günlük bebeklerden başlayarak tüm çocukluk dönemi kalp hastalığı ameliyatları da yapılabilecek. Denizli'de yeni doğan ve çocukluk döneminin bu tür büyük kalp ameliyatlarını yapılabilir kılarak tüm bölgeye ve ülkemize büyük hizmet sağlayan başta kalp damar cerrahisi ekibi olmak üzere, tüm anestezi ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarına teşekkür eder tebrik ederim.” 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de belediye otobüsünün çarptığı yaşlı adam öldü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı adama önce Denizli Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü ardından ise başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Arı sokması sonucu fenalaşan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Denizli'de arı sokması sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan yaşlı adam hastanede 3 gün yoğum bakımından ardından yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Denizli öğrenci dostu şehir sıralamasında 7 basamak yükseldi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından her yıl yapılan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında büyük bir sıçrayış yapan Denizli, 16. sıradan 9. sıraya yükseldi.

Lazer göz cerrahisinin yeni trendi ‘Smile Pro’ yöntemi Denizlililerin hizmetine girdi

Göz sağlığı alanında son yıllarda büyük bir yenilik olarak öne çıkan Smile Pro Lazer yöntemi, Denizli'de Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şefik Can İpek tarafından başarıyla uygulanmaya başladı. Klasik yöntemlere alternatif olan hızlı ve konforlu yeni tedaviyle, binlerce hasta, gözlük ve kontakt lens kullanımına veda ediyor.

Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı

Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.

Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.

TÜM HABERLER