© Haber Acıpayam 2022

BAKAN ZEYBEKCİ’DEN CHP’YE MAZOT ELEŞTİRİSİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde mazotun fiyatını 1 lira 50 kuruştan 1 lira 80 kuruşa çıkarmasını eleştirerek, bunun samimiyetsizlik olduğunu söyledi.

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde mazotun fiyatını 1 lira 50 kuruştan 1 lira 80 kuruşa çıkarmasını eleştirerek, bunun samimiyetsizlik olduğunu söyledi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Çevre Yolu Honaz Tüneli’nde incelemelerde bulundu. İnşaat alanında bir süre gezen Bakan Zeybecki’ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda daire müdürü katıldı. Öğle yemeğini de şantiye alanında kurulan alanda yiyen Bakan Zeybekci işçilerle de sohbet etti. 116 milyon TL’ye malolacak ve İzmir ile Antalya yolunu birbirine bağlayacak olan tünelin 2017’nin sonunda biteceği kaydedildi.

CHP’NİN MAZOT VAADİNE ZAM YAPMASI SAMİMİYETSİZLİK
Gezi sırasında gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP’yi eleştirdi. Zeybekci, ‘’Bir partinin ağırlığı olması lazım. Siyasi partilerin seçim bildirgelerini ben inceliyorum. 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin çiftçiye mazotu 1 lira 50 kuruşa verme vaadi vardı. Haziran ayında mazot 4 lira 10 kuruştu. Şimdi ise 3 lira 90 kuruş. Yüzde 5 oranında bir ucuzlama olmuş. CHP’nin çiftçiye vereceği mazot fiyatı ise 1 lira 80 kuruşa çıktı. Yüzde 20 zam geldi. İkisinden biri yanlış. Burada söz konusu olan şey samimiyetsizlik. İnsanları ciddiye almıyorlar. İnsanların seçim dönemlerinde zayıf olduğu alanlarla ilgili zafiyetleri suistimal ediyorlar. Biz AK Parti hükümeti olarak gerekli bir çok destek veriyoruz. Ben CHP’nin seçim bildirgesindeki ekonomi kısmını siyaset açısından şanssızlık olarak görüyorum’’ dedi.

DIŞ TİCARET DENGESİNDE TARİHİ BİR YERE GİDİYORUZ
Yıl sonu ihracat ve ithalat rakamları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, ‘’Biz ihracattaki düşüşü minimize etmek, ithalattaki düşmeyi de maksimum seviyeye çıkarmak istiyoruz. Eylül ayı itibariyle ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 75’i geçti. Dış ticarette tarihi bir zirveye yani dengeye doğru gidiyoruz. Bu ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bizim öngörülerimiz sürekli doğru çıktı. Yılsonu ihracatımızda geçen seneye göre yüzde 6-7 aralığında bir düşüş bekliyoruz. İthalatta da yüzde 17 civarında bir düşme öngörmekteyiz. Biz bunun başarı olduğunu düşünüyoruz’’diye konuştu.

TÜRK EKONOMİSİ İNSANLARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDECEK
Türk ekonomisinin kesinlikle kırılgan olmadığını ve iyi durumda olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bazıları Türk ekonomisinin şaşırtıcı bir şekilde direnç gösterdiğini söylüyor ki bu onların ne kadar Türk ekonomisinden ayrı olduğu gösteriyor. Onlar şaşırmaya devam edecek. Dostlarımız da kötü niyetli olanlar da şaşırmaya devam edecektir.’’
Bakan Zeybekci ayrıca Ahmet Hakan’a darp edenlerin AK Partili olmaları durumunda hemen partinde atılması gerektiğini belirterek, AK Parti’nin bu tarz olaylarla işi olmayacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

59 yıl sonra amatöre düşen Denizlispor'da fatura personele kesildi

Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele eden ve UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Denizlispor, TFF 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düştü. 59 yıl sonra amatöre gerileyen Denizli ekibinde fatura personele kesildi. 3 aydır maaşlarını alamayan personellerin 5'i hariç tamamı işten çıkartıldı. Tazminatlarını da alamayan personeller zor durumda kaldı.

Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti

Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

TÜM HABERLER