© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan’dan 15 Mayıs Milli Mücadele Yürüyüşü’ne davet

Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Denizli'de başlatılan milli mücadele ateşi 99. yılında da yeniden yaşatılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri 15 Mayıs Salı günü Saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü Programı'na ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne davet etti.

 Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Denizli'de başlatılan milli mücadele ateşi 99. yılında da yeniden yaşatılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri 15 Mayıs Salı günü Saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü Programı'na ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne davet etti.

Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 99 yıl önce yakılan milli mücadele ateşi Denizli'de yeniden yakılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak şehrin şanlı tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlama etkinlikleri düzenliyor. 15 Mayıs 2018 Salı günü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 17.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın ‘Kahramanlık ve Ağıt Türküleri’ dinletisi ile başlayacak program çelenk sunumu ile devam edecek. Daha sonra Denizlililer 99 yıl önceki gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar milli mücadele yürüyüşünü gerçekleştirecek. 

Milli mücadele ruhu 99 yaşında

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak olan kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden devam ederek Bayramyeri Meydanı'na ulaşacak. Bayramyeri Meydanı'nda tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin yanı sıra, şiirlerin okunup konuşmaların yapılacağı kutlama etkinliklerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Müftü Ahmet Efendi'nin 99 yıl önceki fetvasını okuyacak. 

“Milli mücadele ruhunu yüreklerimizde bir kez daha hissedeceğiz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs’ın, heyecanı, inancı ve coşkusunun 99 yıldır yaşandığını belirterek, Denizli'nin bu bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da ortaya çıktığını vurguladı. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü kutlama programına tüm Denizlilileri davet eden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizli sancağımızı 99 yıl önce olduğu gibi aynı ruh ve inançla Bayramyeri Meydanı'na taşıyacağız ve milli mücadele ruhunu yüreklerimizde bir kez daha hissedeceğiz. Bu vesilelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, 99 yıl önceki aynı heyecan ve coşkuyu yaşamak üzere tüm hemşehrilerimi Milli Mücadele Günü programımıza davet ediyorum."

15 Mayıs 1919'da neler yaşandı 

15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Burada verdiği fetvada, "Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz" diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı'nda yaktı. 

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER