© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 5 BİNE YAKIN OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2015 yılında 3 bin 850’si yangın olmak üzere kaza ve kurtarma operasyonlarıyla birlikte 5 bin’e yakın olaya müdahale etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 2015 yılında da yoğun bir mesai harcadı. Büyükşehirin ardından 19 ilçedeki 52 noktada kurulumunu tamamlayarak, toplamda 100 adet modern ve donanımlı araç filosu ile çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri geçen yıl 3 bin 850 yangına müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri söz konusu yangınlarla birlikte 360 kaza ve 690 kurtarma çalışması olmak üzere toplamda 4 bin 900 olaya müdahale ederken, 10 adet boğulma operasyonunda da etkin rol oynadı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de 52 noktada yaklaşık 600 personeli ile Avrupa standartlarında hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın geçen yıl çalışma temposunun çok yoğun olduğuna dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yıl boyu fedakarca çalıştığını vurgulayan Başkan Zolan, "İtfaiye teşkilatımız Denizli'nin en ücra köşesinde de olsa 'imdat' çağrısı olduğunda hızla vatandaşımızın yardımına koştu, koşmaya da devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şunu net olarak söylüyorum. Gerek personeliyle, gerekse ekipman ve donanımıyla itfaiye teşkilatımız Türkiye'ye örnektir" dedi.
Büyükşehir ile beraber kaza, yangın gibi her türlü felakete anında müdahale edecek 52 merkezde itfaiye birimi oluşturduklarını anlatan Başkan Zolan, "Büyükşehirden önce birçok bölgede gündüzleri hizmet veren itfaiye artık bugün 52 noktada, 7gün 24 saat görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşmaya hazır halde bekliyor. Vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de tetikte olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER