© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR'DEN TEK TUŞLA ACİL SAĞLIK YARDIMI

“Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, tek tuşla acil sağlık yardımı dönemi başlattı. Yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastaların evlerine "Acil Yardım Cihazı" yerleştiriliyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar acil bir durumda tek tuşla yardım talep edebiliyor.

 “Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, tek tuşla acil sağlık yardımı dönemi başlattı. Yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastaların evlerine "Acil Yardım Cihazı" yerleştiriliyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar acil bir durumda tek tuşla yardım talep edebiliyor.

Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlara bakım ve sağlık hizmeti veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, yalnız yaşayan hastaların hayata daha güvende bakabilmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, evde bakım ve sağlık hizmeti verdiği yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastaların evlerine acil bir durumda iletişime geçmek için "Acil Yardım Cihazı" yerleştirdi. İlk etapta 30 dolayında ihtiyaç sahibi vatandaşın yatak ucuna yerleştirilen cihazlarda 3 ayrı buton bulunuyor. Cihaz ile hastalar acil bir durumda 112 Acil'e, sağlıkları ile ilgili bir bilgiye danışmak için Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7x24 saat hizmet verdiği 444 85 20 numaralı Tıbbi Danışma Hizmeti hattına veya kendisinin belirlediği bir yakınına tek tuşla ulaşabiliyor.

Hayat kurtaran kolye 

Acil Yardım Cihazı ile ihtiyaç sahiplerinin ilgili kurum ve kişilere doğrudan ve kesintisiz iletişim kurması amaçlanırken, acil bir durumda hastanın cihazdan uzak olması ihtimali de düşünüldü. Hastanın mutfak gibi evinin başka bir odasında olabileceği ihtimali de göz önüne alınarak yanında taşıyabileceği seyyar bir cihaz daha verildi. Kolye şeklinde olan cihazı boynuna asarak taşıyabilen hasta acil bir durumda 112 Acil'e tek tuşla ulaşabiliyor. 

"Vatandaşlarımız daha güvende"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile Denizli'de kimsenin sahipsiz kalmamasını hedeflediklerini belirterek, proje ile kısa sürede binlerce vatandaşa ulaşarak dertlerine derman olduklarını söyledi. Denizli'nin 19 ilçesi ile 622 mahallesinde evde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerini, projenin her geçen gün büyüdüğünü anlatan Başkan Osman Zolan, yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastalara zaman kaybetmeden ulaşmak için yeni bir uygulama getirdiklerini aktardı. Söz konusu vatandaşların evlerine Acil Yardım Cihazı yerleştirdiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Biliyorsunuz acil sağlık müdahalelerinde saniyeler bile çok önemli. Acil bir durumda bir yakınına veya acil sağlık hattına ulaşmak için zaman harcamak zorunda kalan vatandaşlarımız artık tek tuşla sesini duyurabilecek. Uygulama ile birçok hayatın kurtarılabileceğini düşünüyorum. Bizler 'Denizlimizde kimse sahipsiz kalmayacak’ dedik. Şükürler olsun vatandaşlarımıza umut olmaya devam ediyoruz. Onların hayata daha güvenli bakması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Dev sağlık ordusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç  ve 224 personeliyle Denizlililere hizmet veriyor. Evde Bakım ve Sağlık hizmetinin yanı sıra tam teşekküllü ambulanslarıyla hasta nakil hizmeti de veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’ne 0 (258) 377 20 12 numaralı telefon ile başvuru yapılabiliyor.




İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER