Büyükşehir'den Baklan'a modern altyapı ve arıtma tesisi
ACIPAYAMÇevre yatırımlarıyla örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, modern atıksu arıtma tesisi kurduğu ilçelere Baklan'ı da dahil ediyor. Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşaatına başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, ilçenin alt yapısını da yeniden inşa ediyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)
Çevre yatırımlarıyla örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, modern atıksu arıtma tesisi kurduğu ilçelere Baklan'ı da dahil ediyor. Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşaatına başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, ilçenin alt yapısını da yeniden inşa ediyor.
Denizli'nin "Büyükşehir" statüsü kazanmasının ardından kent genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinde bir süre önce başladığı alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda ilçeye yapılacak 40.000 metre kanalizasyon hattı, 37.000 metre içme suyu hattı ve 13.000 metre yağmur suyu hattı döşeme çalışması sürüyor. Baklan'ın alt yapısını yeniden inşa eden Büyükşehir DESKİ ayrıca ilçeye 1 adet de 500 metreküplük içme suyu deposu yapacak. Büyükşehir DESKİ bunların yanında projesini tamamladığı Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşasına da bir süre önce başladı. 7.865 kişilik toplam kapasitesi olacak ve 2 kademede tamamlanacak evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük ortalama 1.400 metreküpten fazla suyu arıtacak. 5 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek Baklan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, ilk etapta 3 bin 100 kişilik olacak.
Hizmet destanı sürüyor
"Denizli merkezde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" anlayışı ile yola çıktıklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin sadece şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde gece gündüz demeden hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Başkan Zolan, "Şehrimizin dört bir yanında vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan altyapısını ve atıksu artıma tesisi ihtiyacını inşallah en kısa sürede gidereceğiz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.