© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den öğrencilere atık yönetimi eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kent Konseyi'nin düzenlediği organizasyonda öğrencilere atık yönetimi konusunda eğitim verdi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kent Konseyi'nin düzenlediği organizasyonda öğrencilere atık yönetimi konusunda eğitim verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Benim Mahallem projesi kapsamında Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu 8. Sınıf  öğrencilerine yönelik atıklar konusunda eğitim programı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Semra Barkan, Denizli'de çöplerin siyah ve mavi olmak üzere iki farklı poşetlerde toplanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne götürüldüğünü ve burada çevreye zarar vermeden bertaraf edildiğini anlattı. Geri dönüşümü mümkün olan atıkların mavi poşetlerde toplandığını, bu şekilde ekonomiye geri kazandırılabildiğini kaydeden Barkan, "Atık yağlar ise farklı bir konu. Atık yağların toprağa, suya ve kanalizasyona karışmaması gerekir. Bu atık yağlar doğaya zarar veriyor. Bunları lisanslı firmalar ve belediyelerimiz topluyor" diyerek, daha temiz bir çevre için atıklar konusuna herkesin dikkat etmesini istedi.


İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER