© Haber Acıpayam 2022

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Acıpayam'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR’ ın tebrikleri makamında kabul etmesiyle başlayan tören ilçe stadyumunda devam etti.

Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlamalarına İlçe Kaymakamı Uğur KALKAR, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail GÜDÜL ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK, İlçe Emniyet Müdürü Nusret ERTOP, tüm daire amirleri, öğrenciler ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

İlçe stadyumunda yapılan kutlamalar İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Uğur KALKAR, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail GÜDÜL ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN öğrenciler ile halkın bayramını kutladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Uğur KALKAR birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kalkar konuşmasında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle cumhuriyet, Türk milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun yönetim şeklidir. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne temel amacı hiç değişmemiştir.Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze kadar birçok zorluklarla karşılaşmıştır ancak çok sağlam temeller üzerinde kurulmuş olmasındandır ki bu zorlukların, sıkıntılı dönemlerin üstesinden gelebilmiştir. Zira bu temelde on binlerce şehidin mukaddes kanı, aynı bayrak altında birlikte ve bağımsız yaşama inanç ve azmi vardır." dedi. 

Daha sonra öğrencilerin büyük bir coşku ve heyecanla okudukları şiirlerin ardından Acıpayam Kız Teknik ve Meslek Lisesinin folklor ekibi oynadıkları halk oyunları ile bayrama ayrı bir coşku kattı.

Kutlama töreninde Cumhuriyetimizin 90. Yılı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyetimizin 90.yıl kutlamaları tüm okulların geçit töreniyle sona erdi.











İlginizi Çekebilir

Denizli sağlık camiasının acı kaybı

Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.

Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.

Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.

Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma

Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.

Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı

Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TÜM HABERLER