© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ, SERA VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLUYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 258 vizyon projesi ile Sera ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin müjdesini verdi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 258 vizyon projesi ile Sera ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin müjdesini verdi. Bu yatırımla yeni iş ve üretim alanları yaratacak Başkan Zolan, ayrıca Denizlili çiftçinin büyük ihtiyacı olan lisanslı tarım depolarının yapılmasına öncülük edecek, üreticilere makine ekipman sağlamayı ise sürdürecek. 

Denizli’yi tarım, hayvancılık ve seracılıkta üs haline getirebilecek ihtisas organize sanayi bölgelerinin müjdesi geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'dan geldi. Başkan Zolan’ın 258 vizyon proje ile tarıma sağlayacağı destekler arasında dikkat çeken en önemli yatırımlar sera ve hayvancılık organize sanayi bölgeleri oldu. Başkan Zolan’ın altyapısının Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını söylediği ihtisas organize sanayi bölgeleri, Denizli’ye çok önemli iş ve üretim sahaları kazandıracak. 

ORGANİZE SERA VE HAYVANCILIK BÖLGELERİ KATMA DEĞER YARATACAK

Başkan Zolan, ihtisas organize sanayi bölgelerinin katma değeri yükselteceğini belirtirken, “Şehrimizdeki hayvansal ürünlerin katma değerlerini artırmak amacıyla hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebileceği organize hayvancılık bölgelerinin tüm altyapı ihtiyaçları (yol, su, elektrik, kanalizasyon gibi) karşılanarak, bu bölgeler daha kullanılabilir bir hale getirilecek. Ayrıca şehrimizin uygun bölgelerinde büyük organize sera bölgeleri kurulacak” dedi. 

LİSANSLI DEPOLAR ÇİFTÇİYİ DERTTEN KURTARACAK

Denizlili çiftçinin büyük ihtiyacı olan lisanslı tarım depolarının da müjdesini veren Başkan Zolan, iki deponun hemen yapılacağını söyledi. İçinde laboratuvar ve eğitim salonlarının bulunacağı depoların birinin Çivril, diğerinin de Cankurtaran bölgesine yapılacağını ve bölge çiftçisine hizmet edeceğini belirten Başkan Zolan, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile lisanslı depolar yapılacak. Bu depolarda başta kekik olmak üzere mısır, üzüm, haşhaş, anason, çekirdek, arpa ve buğday gibi ürünler depolanabilecek. Tesislerde aynı zamanda laboratuvar ve eğitim salonları da yer alacak” dedi.

HAYVANCILIK VE TARIM SEKTÖRÜNE EKİPMAN DESTEĞİ SÜRECEK

Hayvancılığa destek kapsamında; balyalama makinası, silaj paketleme makinası, yem karma makinası gibi sektörün ihtiyaç duyduğu makinaları ücretsiz olarak dağıtacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Tarım ürünleri için makina ve teçhizat desteği kapsamında ise badem soyma makinası, ceviz kurutma makinası, ceviz soyma makinası ve katı gübre dağıtma römorku da yine üreticimize ücretsiz bir şekilde sağlayacağız" dedi. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER