© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ’DE BELEDİYE OTOBÜSLERİ BAYRAMDA 2 GÜN ÜCRETSİZ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü belediye otobüslerini ücretsiz yaptı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü belediye otobüslerini ücretsiz yaptı. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzur içinde bir bayram tatili geçirebilmeleri için tüm Kurban Bayramı tedbirlerinin alındığını duyurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, vatandaşların bayramda mezarlık, akraba ve dost ziyaretlerini daha kolaylaştırmak için belediye otobüslerini bayramın ilk 2 günü ücretsiz yaptı. 24-25 Eylül tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücret alınmayacak. Öte yandan vatandaşların tatil süresince mağdur olmaması için diğer önlemler de alındı. Büyükşehir Belediyesi'nin birçok biriminde nöbetçi ekipler oluşturularak, halkın acil ihtiyaçları anında karşılanacak.
Vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili boyunca görev yapacak ekiplere her türlü problemleri için "153" telefon hattından ulaşabilecek. Bunun yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin "112 İtfaiye", "188 Cenaze" ve DESKİ'nin "185 Çağrı Merkezi" tatil boyunca hizmet verecek. İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri vardiya sistemine göre 24 saat görevlerinin başında olacak ve herhangi bir olumsuzlukta olaylara anında müdahale edilebilecek.
Bu arada Denizli'de düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreni her bayram olduğu gibi yine Delikliçınar Meydanı'nda yapılacak. Kent protokolünün ve vatandaşların buluştuğu geleneksel bayramlaşma töreni 24 Eylül Perşembe günü 16.30-18.00 saatleri arasında yapılacak. Tüm Denizlilileri geleneksel bayramlaşma törenine davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli halkının ağız tadıyla bir bayram geçirebilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, herkese mutlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER