© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ'DE ULUSLARARASI CAM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye'nin ilk cam festivali başlıyor.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye'nin ilk cam festivali başlıyor. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen "3. Uluslararası Denizli Cam Festivali", 29-31 Mayıs'ta gerçekleşecek. Açılışı 29 Mayıs'ta Denizli Valiliği karşısındaki eski Sümerbank binasında gerçekleşecek festival bu yıl "Yapım Aşamasında" temasıyla düzenleniyor. Amerika, Avusturalya, İran, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den katılan yerli ve yabancı sanatçılar ve akademisyenler, cam sanatı hakkında Denizlilileri bilgilendirerek bir çok etkinliğe imza atacak. Program kapsamında, Türkiye’nin en büyük cam heykeli olma özelliği taşıyan "Cam Horoz Heykeli"nin yapım aşaması sergisi açılacak, sanatçı ve ziyaretçilerle birlikte sürpriz bir heykel açılışı da gerçekleştirilecek. Vatandaşların cam boncuk yapma gibi farklı faaliyetlere katılabileceği festivalde, konferanslar, çocuk etkinlikleri,cam ile ilgili kısa film gösterileri ve sergiler yer alacak.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her zaman sanat ve sanatçının yanında olduğunu belirterek, "Kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz festival ve etkinlikler bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Türkiye'de parmakla gösterilen belediyecilik hizmetlerimizin yanında kültür ve sanat alanında da güçlü bir Denizli için, var gücümüzle çalışamaya devam ediyoruz" dedi. Başkan Zolan, festival ile Denizli'de bulunan cam atölyeleri ve cam sanatına olan ilginin artacağını düşündüğünü de belirterek, festivale katılım gösteren herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Hurda demirleri sanat eserine dönüştürdü

Denizli’de 14 yaşından bu yana eski eşyaları toplayan demir ustası, emekli olduktan sonra kurduğu mütevazi atölyesinde bunları sanat eserine dönüştürdü.

Saman yüklü tır devrildi; sürücü öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Denizli’nin çardak ilçesinde saman yüklü tırın yağış nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü öldü, eşi ve iki çocuğu yaralandı.

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısı alevlere teslim oldu

Denizli’de 7 katlı bir apartmanın çatı katında başlayan yangın kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangın paniğe neden oldu, çok sayıda vatandaş sokakta yangını izledi.

Güvercin gübresiyle beslenen doğal fasulyenin hasadı başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen meşhur Çameli sırık fasulyesinin hasadına başlandı. Güvercin gübresiyle beslenen ve doğal kaynak suyu ile sulanan fasulye, çevre illerde büyük ilgi görüyor.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 4 bin 153 lira ceza kesildi

Denizli'de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 4 bin 153 TL cezai işlem uygulandı.

Denizli-Aydın Otoyolundaki bakım çalışması kazaya sebep oldu: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli-Aydın Otoyolunda bakım çalışması nedeniyle tek şeritten verilen trafikte, yola kontrolsüz çakış yapan otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER