© Haber Acıpayam 2022

Denizli, Büyükşehir sofralarında buluştu

Denizlililer, ramazan ayı boyunca Denizli Büyükşehir Belediyesinin her gün bir ya da iki mahallede düzenlediği gönül sofraları, sahur programları ve iftar çadırında buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği gönül sofralarında bu yıl da 250 binden fazla kişi aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

 Denizlililer, ramazan ayı boyunca Denizli Büyükşehir Belediyesinin her gün bir ya da iki mahallede düzenlediği gönül sofraları, sahur programları ve iftar çadırında buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği gönül sofralarında bu yıl da 250 binden fazla kişi aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin mahalle kültürünü canlandırdığı, birlik ve beraberliği artırdığı mahalle iftarları programının yanı sıra ramazan ayı boyunca sahur programlarıyla da vatandaşları bir araya getirdi. Binlerce Denizlili, Büyükşehir Belediyesinin her gün farklı bir ya da iki mahallede düzenlediği iftar sofrasını paylaşırken, sahur programlarında da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kayalık Caddesi’ndeki Ulu Cami yanında kurduğu ve hayırseverlerin verdiği iftar çadırında da her gün 5 bin kişi orucunu açtı. Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca mahallelerde gerçekleştirdiği gönül sofralarında, sahur programlarında ve iftar çadırında bu yıl da 250 binden fazla kişi birlikte orucunu açmanın mutluluğunu yaşadı. 

“Gelenek güçlü şekilde devam ediyor"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de ramazan ayının çok güzel geçtiğini belirterek, “Ramazan ayına tekrar sağlıklı, huzurlu bir şekilde kavuşalım inşallah. Bu ayda teneffüs ettiğimiz manevi havayı daim kılalım” dedi. Her gün bir ya da iki mahallede düzenledikleri iftarların yanı sıra sahur programlarında da vatandaşlarla buluştuklarını kaydeden Başkan Zolan, “Aynı sofrada buluşmanın bereketini, bolluğunu, birlik ve beraberliğimizin güçlendiğini tüm vatandaşlarımızla tanık olduk. Denizli’de gelenek güçlü şekilde devam ediyor. Gönül sofralarımızda konu sadece yemek değil. Mesele oradaki manevi atmosferi yaşayıp o havayı birlikte teneffüs edebilmek, esas temeli odur” dedi. 

"Çocukluğumuzda ramazanlar böyleydi"

Çocuklara ve gençlere "Eskiden ramazanlar böyleydi" dedirterek güzel anılar bırakmak istediklerini söyleyen Başkan Zolan, “Tüm bunların yanı sıra bu buluşmalarımızda mahallelerimizde yaptığımız ve yapacak olduğumuz işleri vatandaşlarımızla istişare ettik. Bizlerin davetini kırmayarak gönül sofralarımıza katılan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her fırsatta bizlerle birlikte olarak yalnız bırakmayan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye de çok teşekkür ediyorum”  diye konuştu.







İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER