Denizli Valiliği: Depremde 30 ev yıkıldı
ACIPAYAMDenizli Valiliğinden Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremle ilgili yapılan açıklamada, 30 evin yıkıldığı, 3 cami ile birlikte birçok evde hasar meydana geldiği kaydedildi. Ahırlarda meydana gelen yıkımlarda da 3 büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 09.34’de meydana gelen depremin merkez üssünün Acıpayam ilçesi Yeniköy Mahallesi olduğu, depremin hemen ardından ilgili bütün ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettikleri belirtildi. Açıklamada, "20 Mart 2019 tarihinde saat 09.34 de merkez üssü Acıpayam ilçesi Yeniköy Mahallesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından valiliğimiz koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır.
Meydana gelen depremde; Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı, yine bazı mahallelerdeki evlerde çatlaklar ve baca yıkılmaları oluşmuş yine bazı mahallelerde de ahırlar yıkılmış ve 2 büyükbaş hayvan telef olmuştur. Alaattin, Kurtlar ile Oğuz mahallelerindeki 3 camimizde de hasar oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen depremde can kaybı yaşanmamış olup üç vatandaşımız hafif yaralanmıştır.
Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili tüm kurumlarımız eşgüdüm içerisinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir. Acıpayam ilçesindeki okullarımız tatil edilmekle birlikte il merkezinde eğitim devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.