© Haber Acıpayam 2022

EFELER ACIPAYAM'DA BULUŞUYOR

Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29-30 Ağustos tarihlerinde Acıpayam Belediyesinin ev sahipliğinde Acıpayam Cumhuriyet Meydanında yapılacak.

 Tire Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı, 29-30 Ağustos tarihlerinde Acıpayam Belediyesinin ev sahipliğinde Acıpayam Cumhuriyet Meydanında yapılacak.

4. Ulusal Efe Kurultayı 30 Ağustos Cumartesi günü Acıpayam Cumhuriyet Meydanı’ndan efelerin ve halkın yürüyüşü ile başlayacak.

Program açılışı saat 21.00’de yapılacak olup, Talip Özkan’ı anlatan bir sinevizyon gösterisi yapılacak.

Türk tarihindeki kahramanların canlandırılması ile gerçekleştirilen Zeybek Ateşi gösterisi ile birlikte her yıl olduğu gibi sembolik Zeybek Ateşi bir kez daha yakılacak.
Daha sonra TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger, Paris Sorbone Üniversitesi’nden Türk Halk Müziği Sanatçısı Jerome Cler ve Pauline, Unesco’nun Yaşayan Kültür Mirası olarak kaydettiği Denizlili Türk Halk Müziği üstadı Hayri Dev, Türk Halk Müziği Sanatçıları Yeşim Dağlı, Sadi Cesuroğlu, Şinasi Uslu ve İtalyan Türk Halk Müziği Sanatçısı Max Greze Talip Özkan Türküleri Konseri’nde sanatçının eserlerini seslendirerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.


İlginizi Çekebilir

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.

Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor

Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.

TÜM HABERLER