© Haber Acıpayam 2022

El yapımı patlayıcıyla kazı yaparken yakalandılar

Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı.

 Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı. 
Alınan bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Honaz ilçesi Ovacık Mahallesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit edip evlerine operasyon düzenleyerek belirlenen adreslerde arama yaptı. 
Jandarma ekiplerinin yaptığı aramada; 69 Grek ile Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 13 Pers dönemine ait tarihi obje, İslami döneme ait mühür, Bizans dönemine ait yüzük, Osmanlı dönemine ait kitap, el yazması Kuran-ı Kerim, 6 kazı malzemesi, jeneratör, dinamit lokumu, 29 dinamit lokum kalıbı, 21 kilogram alüminyum nitrat, 870 gram el yapımı patlayıcı madde ve 9 tabanca fişeği ele geçirdi. 
Patlayıcı malzemeler bomba imha uzmanlarınca imha edilirken. tarihi eserler ise Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Ele geçirilen kaçak kazı malzemelerine el konularak, olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı. 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de belediye otobüsünün çarptığı yaşlı adam öldü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı adama önce Denizli Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü ardından ise başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Arı sokması sonucu fenalaşan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Denizli'de arı sokması sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan yaşlı adam hastanede 3 gün yoğum bakımından ardından yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Denizli öğrenci dostu şehir sıralamasında 7 basamak yükseldi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından her yıl yapılan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında büyük bir sıçrayış yapan Denizli, 16. sıradan 9. sıraya yükseldi.

Lazer göz cerrahisinin yeni trendi ‘Smile Pro’ yöntemi Denizlililerin hizmetine girdi

Göz sağlığı alanında son yıllarda büyük bir yenilik olarak öne çıkan Smile Pro Lazer yöntemi, Denizli'de Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şefik Can İpek tarafından başarıyla uygulanmaya başladı. Klasik yöntemlere alternatif olan hızlı ve konforlu yeni tedaviyle, binlerce hasta, gözlük ve kontakt lens kullanımına veda ediyor.

Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı

Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.

Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.

TÜM HABERLER