© Haber Acıpayam 2022

GARBİ KARAAĞAÇ KÜLTÜRÜ VE TARİHİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Pamukkale Üniversitesi, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından, yüksekokul bünyesinde Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI Konferans Salonu’nda “Garbi Karaağaç Kültürü ve Tarihi” başlıklı konferans düzenlendi.

Acıpayam Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Özgür Kasım Aydemir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Belediye Meclis üyeleri,öğretim üyeleri, daire ve kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Acıpayam yöresinin tarihi derinliklerine dikkat çeken ve yörenin önceki adı olarak bilinen Garbi Karaağaç üzerine Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut TOK katılımcıları bilgilendirdi.

İlginizi Çekebilir

Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

TÜM HABERLER