HASTA ANNESİ İÇİN EŞEK ÇİFTLİĞİ KURDU
ACIPAYAMDenizli’de, annesi astım hastası olan bir girişimci, eşek sütünün astım hastalarına iyi geldiğini öğrenince eşek çiftliği kurarak eşek sütü ticaretine başladı.
Denizli’de yaşayan Özer Öğrenci (35), bir süre önce annesinin astım hastalığı nedeniyle araştırma yapmaya başladı. Eşek sütünün astım ve bronşit hastalarına iyi geldiğini öğrenen Özer Öğrenci, Cankurtaran mevkisinde bir çiftlik satın aldı. Çiftlikte eşek yetiştirmeye başlayan ve eşekten sağdığı sütü annesine götüren Özer Öğrenci'nin annesi Teslime Öğrenci, eşek sütünü içtikten sonra kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.
SAĞILDIKTAN YARIM SAAT İÇİNDE TÜKETİLMESİ GEREKİYOR
Öğrenci, 10 eşek ve sıpa bulunan, günlük 5 kiloya yakın eşek sütü elde edilen çiftliği annesi için kurduğunu belirterek "Annem yıllardır çektiği astım hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşadı. Ben de bu dönemde araştırmalar yaptım. Eşek sütünün astım, bronşit hasta kanser hücrelerinin öldürülmesinde etkili olduğunu öğrendim. Bu yüzden çevrede eşek sütü bulmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Çünkü eşek sütü sağıldıktan yarım saat sonra tüketilmesi gerekiyor hastaların tedavisinde kullanılabilmesi için" dedi.
Çiftlikte 10 eşek ve sıpa bulunduğunu söyleyen Öğrenci, "10 eşekten 5 kiloya yakın süt çıkıyor. Bir kısmını buradaki sıpalar içiyor. Geri kalanını astım ve bronşit hastaları alıyor. Kilosu 80 TL’den satılıyor. Ancak, süt sağıldıktan sonra hemen içmek isteyenlere de burada fincanlarda veriyoruz. İnşallah hastaların tedavilerine yardımcı oluruz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.