© Haber Acıpayam 2022

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin suyun önemini gelecek nesillere anlatmak için başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" projesi 3. yılını tamamladı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin suyun önemini gelecek nesillere anlatmak için başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" projesi 3. yılını tamamladı. Proje ile bugüne dek 153 okulda 203 gösteri ile 15 bin 50 öğrenciye ulaşıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (DESKİ) Genel Müdürlüğünün suyun önemini ve su tasarrufunu yeni nesillere aşılamak amacıyla başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" adlı proje 3. yılını tamamladı. Proje ile 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde 50 farklı okulda 65 etkinlik düzenlenirken 5 bin 250 öğrenciye ulaşıldı. 3 yıldır sürdürülen proje ile bugüne dek ise 153 okulda yapılan 203 gösteri ile 15 bin 50 öğrenciye ulaşıldı.Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim projesi ile özellikle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine suyun önemi ile ilgili animasyon ve videolar izlettirilirken, çocuklar için hazırlanan sunumla nasıl tasarruf yapılacağı, kullanım alanları gibi konular Büyükşehir DESKİ çalışanları tarafından anlatıldı.

Çocuklardan Damla ve Deniz'e yoğun ilgi 

Su tasarrufunun çeşitli görseller ve deneylerle anlatıldığı etkinliklerde Büyükşehir DESKİ bünyesinde görev yapan gönüllülerin canlandırdığı Damla ve Deniz karakterleri de yoğun ilgi çekti. Öğrencileri hem eğlendiren hem de suyun tasarrufu ile ilgili bilgiler veren Damla ve Deniz sundukları tiyatro gösterisi ile çocuklara keyifli zaman geçirtti. Etkinliklerde miniklere ayrıca balon, magnet, rüzgar gülü ve su tasarrufu ile ilgili dergi ve boyama kitabı hediye edildi. Büyükşehir DESKİ’nin, yeni eğitim öğretim yılı içerisinde de projeyi sürdüreceği, gelecek nesillere suyun önemini anlatmaya devam edeceği belirtildi.

"Su hayattır"

Su olmadan hayatın devam edemeyeceğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, suyun öneminden bahsetti. Denizli'de bir dönem yüzde 60 oranında su kayıp kaçak oranı olduğunu, yaptıkları yatırımlarla bunun önüne geçtiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Suyumuzu korumak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir dünya bırakmak için Denizlimizin dört bir tarafında alt yapı yatırımları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Tabi sadece fiziki yatırımlarla değil suyumuzu tasarruflu kullanarak da koruyacağız. Bunun için de gelecek nesillerimize suyun önemini anlatıyoruz. Projemizle çocuklarımız hem öğreniyor hem de güzel vakit geçirerek eğleniyor. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER