© Haber Acıpayam 2022

KARIN ŞİŞLİĞİ DİYE GİTTİ, 5 KİLOGRAM TÜMÖR ÇIKTI

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yatan 73 yaşındaki Halime Soyutürk’ün karnından 5 kilogram tümör çıkartıldı.

 Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yatan 73 yaşındaki Halime Soyutürk’ün karnından 5 kilogram tümör çıkartıldı. 
Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki Halime Soyutürk karın şişliği şikayetiyle PAÜ Hastanesi’ne başvurdu.Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata alınan Halime Soyutürk’ün karnından 5 kilogram tümör çıkartıldı. Operasyonla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Nazan Başak Yıldırım, ‘’ Karnını tamamen dolduran kitle tanısı için hastamız 3 aydır çeşitli hastanelerde tetkik edilmiştir. Yapılan tomografi incelemesi sonucunda tanı konulamamıştır. Hasta üniversitemizin Gastroenteroloji Bölümünce tarafımıza danışılmıştır. Ameliyat ve ameliyat esnasında tanı kararı verilmiştir. Tomografide batın içinde sıvı olarak tariflenen kitlenin aslında tüm batını dolduran yumurtalık kisti olduğu anlaşılmıştır. Kist 5 kilogram ağırlığına ulaşmıştır. Literatürde sadece bu büyüklüğe ulaşan 5 vaka bulunmaktadır. Hastanın nefes bile almasını engelleyen bu kitle çıkarılınca hasta normal nefes alıp vermeye başlamıştır’’dedi.
Ameliyat sonrası rahatladığını ifade eden Halime Soyutürk de ameliyatı yapan doktorlara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER