© Haber Acıpayam 2022

MÜCADELEYE KAYMAKAM VE BAŞKAN DA KATILDI

Acıpayam ve çevresinde büyük zarara yol açan tarla faresi ile mücadele devam ediyor.

 Acıpayam ve çevresinde büyük zarara yol açan tarla faresi ile mücadele devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen mücadele çalışmaları Yazır ve Gümüş Mahalle kırsalında devam etti.

Fare ile mücadele çalışmalarına Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Garnizon Komutanı İsmail Güdül, Acıpayam Ziraat Odası Başkan Vekili Abdullah Urhan, Acıpayam Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç, özel banka Müdürleri, kooperatif başkanları ve mahalle halkı katıldı. 

Acıpayam  Kaymakamı Karahan Daştan, ‘’ Bu mücadele hepimizin mücadelesi. Bizlerde Kaymakamlık, Belediye ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çiftçi kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız’’  dedi.

 

Acıpayam İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, '' Geçtiğimiz yıl ilçemiz genelinde büyük zarara yol açan fare ile mücadeleye İlçe Tarım Müdürlüğü olarak büyük önem veriyoruz. Teknik personelimiz ile her gün aralıksız 3-4 mahallemizde program yaparak çiftçilerimizle toplu taramalı mücadele ile farenin işlev gördüğü deliklere zehirli buğday bırakıyoruz. Bir gün sonrada doğada diğer  canlıların zarar görmemesi için ölen fareleri gömülmesini öneriyoruz.  İnşallah mücadelemizde başarıya ulaşacağız. Bize bu konuda destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz dedi.

Konuşmaların  ardından bütün çiftçilerle birlikte örnek tarlaya gidilerek tarla faresinin yaşamı ve faaliyetleri anlatılarak zehirli buğday uygulaması ve tarla tarama uygulaması yapıldı.








İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER