© Haber Acıpayam 2022

Musluktan sıcak su akmadan önce gelen soğuk suyun israfını önleyecekler

Denizli'de özel bir okulun ortaokul öğrencileri, sıcak su için açılan muslukta, ilk akma anındaki soğuk suyun israf olmaması için proje geliştirdi. Öğrenciler, uluslararası bir yarışmanın Türkiye ayağına katılmak için hazırlanan proje ile Denizli'yi temsil edecekler.

 Denizli'de özel bir okulun ortaokul öğrencileri, sıcak su için açılan muslukta, ilk akma anındaki soğuk suyun israf olmaması için proje geliştirdi. Öğrenciler, uluslararası bir yarışmanın Türkiye ayağına katılmak için hazırlanan proje ile Denizli'yi temsil edecekler. 
Denizli'de özel bir okulun ortaokul öğrencileri, uluslararası bir vakıf tarafından her yıl düzenlenen, 9-16 yaş arasındaki gençlerin dünya sorunlarına çözüm bulmak için yapılan yarışmaya, dikkat çeken proje ile katılıyorlar. Uluslararası bu turnuvanın yerel ayağına katılacak Denizlili gençler bu yılın teması olan 'suyun yolculuğu' konulu projelerinin sonuna geldi. 
Yaşları 10 ile 12 arasında olan 'hardcore' takımı bu projede amaçlarının prototipini yaptıkları ürün ile musluktan sıcak su akana kadar kaybedilen soğuk suyun israfını önlemek ve tasarladıkları akıllı sistem ile suyun direk ılık akmasını sağlamak olduğunu söylediler. Fen, mühendislik ve yazılım becerilerini kullanarak tasarladıkları ürünün en önemli özelliği; yenilenebilir enerji kullanması, güneş panelleri sayesinde akünün sürekli dolması ve fazladan bir harcamaya sebep olmaması. Bu proje ile öğrenciler insanlık için hayati önem taşıyan suyun israf olmaması için çalıştıklarını belirttiler. 
Aynı okuldan turnuvaya katılan lise takımı sleepless ise, yaptıkları araştırma, gezi ve ziyaretler sonucunda, evlerde veya sanayide kullanılan ters ozmoz çalışan filtrelerde çok fazla miktarda atık suyun boşa atıldığını keşfettikleri için bu projeye başladıklarını söylediler. 
Ücreti ödenmiş olan 2 litre temiz su için, 8 litre suyun atıldığını ve su faturalarının kabarık olmasının nedenini buna bağladıklarını belirten öğrenciler, bunun için de atık olan suyun değerlendirilmesi için bu sistemi geliştirdiklerini belirttiler. 
İzmir'de düzenlenecek olan yarışmaya ortaokul ve lise kategorisinde girecek olan öğrenciler, yarışmaya üç grup halinde katılıyor. Öz değerler ve robotik çalışma başlığı altında lise ve ortaokul grupları projeleri ile yarışmalarda Denizli'yi temsil edecek. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER