© Haber Acıpayam 2022

OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlamasına kısa süre kala, öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun oluşmaması için okul servis araçlarını denetlemeye başladı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlamasına kısa süre kala, öğrencilerin güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluğun oluşmaması için okul servis araçlarını denetlemeye başladı. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun başlamasına kısa süre kala öğrenci servisi denetimine başlandı. İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde yapılan denetime, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü ve Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denetimlerde ekipler güvenlik başta olmak üzere araç içindeki ekipmanlar, otomatik kapı, emniyet kemeri, uyarı ışıkları ve servis aracının ruhsat ve evraklarının yeterli olup olmadığını inceledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, yeni etiğim ve öğretim sezonunun başlaması öncesinde servis araçlarının denetimine başladıklarını ve 1 hafta boyunca bu denetimlerin devam edeceğini belirterek" Her yıl düzenli olarak eğitim yılı öncesi minibüs ve servis araçlarının denetimlerimizi yapıyoruz. Denetimlerde servis aracı olarak uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Canımızdan daha çok değerli olan evlatlarımızın taşındığı bu araçlarda olumsuz bir durum olmaması için çaba harcıyoruz. Ayrıca denetimler sırasında araçlarda otomatik kapı, her öğrenci için emniyet kemeri, sağlık ve trafik seti, uyarı işaretleri, yangın söndürme cihazı gibi araç ve gereklerin tam olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eksiklikleri olanlara asla taviz vermiyoruz. Bu denetimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu denetimleri yıl içinde de devam ettiriyoruz. Gerek emniyet ekipleri ile gerekse servis odalarıyla birlikte bu denetimlerimizi sürdüreceğiz " diye konuştu.
Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul ise, her yıl olduğu gibi okular açılmadan önce servis araçlarının kontrol edildiğini belirterek, "2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi araçların kontrolü yapılacak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her yıl denetim yapılıyor. Belgeleri olmayan servisçilere çalışma ruhsatı verilmiyor. Burada amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak. Bu denetimler sayesinde geçen yıl herhangi bir kaza meydana gelmedi. Denizli en az kazanın olduğu iller arasında ilk sırada yer alıyor. Bizim anne ve babalardan isteğimiz servis araçlarında çocuklarının oturarak gidebilmeleri sağlamaları. Güvenlik konusunu ihmal etmesinler ve çocuklarına gerekli uyarıları yapsınlar.Bu denetimler eğitim yılı boyunca da devam edecek "diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER