© Haber Acıpayam 2022

PAÜ Acıpayam’da ‘deprem konferansı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi.

 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi. 
Acıpayam MYO konferans salonunda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Konferansta konuşan Aydın, deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade ederek, depremi tarihi ile ele aldı. Aydın, ‘depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır?’ sorularına cevap verdi. Ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER