© Haber Acıpayam 2022

Ramazan ayıyla birlikte patates ve soğan fiyatlarında düşüş

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Denizli’deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş yaşandı. Esnaflar fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarını bağlayıp ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylerken vatandaşlar ise 4 TL’den satılan patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu belirtti.

 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Denizli’deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş yaşandı. Esnaflar fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarını bağlayıp ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylerken vatandaşlar ise 4 TL’den satılan patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu belirtti. 
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi'nde bulunan Kaleiçi pazarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarını doldurmak ve renklendirmek isteyen Denizlililer pazarın yolunu tutuyor. Pazarda bazı ürünlerin fiyatlarındaki düşüş göze çarparken bazılarının fiyatında ise geçtiğimiz haftalara göre önemli bir değişiklik bulunmuyor. Pazarda özellikle geçtiğimiz aylarda fiyatı tavan yapan ve geçen hafta 7 TL’den satılan patates şuan 4 TL’den alıcısını bekliyor. Pazarda dikkat çeken bir diğer ürün soğan ise 2,5 TL’den satışa sunuluyor. 

Havaların ısınmasıyla daha düşecek 
Ramazan ayının gelmesiyle fiyatlarda düşüş yaşandığını belirten Esnaf Mehmet Kara, “Soğan 2 buçuğa düştü, patatesler normal ama soğan daha düşecek. Ramazan bereketli geldi” dedi. 
Yaz aylarının gelmesiyle patates ve soğan fiyatlarındaki düşüşün normal olduğunu dile getiren esnaf Ramazan Özten, “Havalar sıcaklaştıkça toprak ısınır, toprakta mal kalmaması için fiyatların düşmesi normaldir. Fiyatlar şuanda normal, patates kalitesine göre 3-4 ya da 4-5 TL arası ama bunun bir haftaya kadar düşeceğine eminim. Havalar ısındıkça fiyatlar düşer. Geçen hafta 2,5-3 TL olan soğan bu hafta 3-4 TL arasında” diye konuştu. 
Melahat Çalış isimli vatandaş ise, fiyatların geçtiğimi haftalara göre düştüğünü ancak daha da düşmesini beklediklerini kaydetti. 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de belediye otobüsünün çarptığı yaşlı adam öldü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı adama önce Denizli Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsü ardından ise başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Arı sokması sonucu fenalaşan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Denizli'de arı sokması sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan yaşlı adam hastanede 3 gün yoğum bakımından ardından yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Denizli öğrenci dostu şehir sıralamasında 7 basamak yükseldi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından her yıl yapılan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" sıralamasında büyük bir sıçrayış yapan Denizli, 16. sıradan 9. sıraya yükseldi.

Lazer göz cerrahisinin yeni trendi ‘Smile Pro’ yöntemi Denizlililerin hizmetine girdi

Göz sağlığı alanında son yıllarda büyük bir yenilik olarak öne çıkan Smile Pro Lazer yöntemi, Denizli'de Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şefik Can İpek tarafından başarıyla uygulanmaya başladı. Klasik yöntemlere alternatif olan hızlı ve konforlu yeni tedaviyle, binlerce hasta, gözlük ve kontakt lens kullanımına veda ediyor.

Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı

Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.

Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.

TÜM HABERLER