© Haber Acıpayam 2022

Ramazan ayıyla birlikte patates ve soğan fiyatlarında düşüş

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Denizli’deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş yaşandı. Esnaflar fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarını bağlayıp ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylerken vatandaşlar ise 4 TL’den satılan patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu belirtti.

 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Denizli’deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş yaşandı. Esnaflar fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarını bağlayıp ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söylerken vatandaşlar ise 4 TL’den satılan patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu belirtti. 
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi'nde bulunan Kaleiçi pazarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarını doldurmak ve renklendirmek isteyen Denizlililer pazarın yolunu tutuyor. Pazarda bazı ürünlerin fiyatlarındaki düşüş göze çarparken bazılarının fiyatında ise geçtiğimiz haftalara göre önemli bir değişiklik bulunmuyor. Pazarda özellikle geçtiğimiz aylarda fiyatı tavan yapan ve geçen hafta 7 TL’den satılan patates şuan 4 TL’den alıcısını bekliyor. Pazarda dikkat çeken bir diğer ürün soğan ise 2,5 TL’den satışa sunuluyor. 

Havaların ısınmasıyla daha düşecek 
Ramazan ayının gelmesiyle fiyatlarda düşüş yaşandığını belirten Esnaf Mehmet Kara, “Soğan 2 buçuğa düştü, patatesler normal ama soğan daha düşecek. Ramazan bereketli geldi” dedi. 
Yaz aylarının gelmesiyle patates ve soğan fiyatlarındaki düşüşün normal olduğunu dile getiren esnaf Ramazan Özten, “Havalar sıcaklaştıkça toprak ısınır, toprakta mal kalmaması için fiyatların düşmesi normaldir. Fiyatlar şuanda normal, patates kalitesine göre 3-4 ya da 4-5 TL arası ama bunun bir haftaya kadar düşeceğine eminim. Havalar ısındıkça fiyatlar düşer. Geçen hafta 2,5-3 TL olan soğan bu hafta 3-4 TL arasında” diye konuştu. 
Melahat Çalış isimli vatandaş ise, fiyatların geçtiğimi haftalara göre düştüğünü ancak daha da düşmesini beklediklerini kaydetti. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER